Bygatan 16, Leksand

I helgen var jag och Göran i Dalarna. Det var dåligt tajmat med tanke på vädret (ca 3dm snö!) men annars hade vi trevligt. På lördagskvällen beslöt vi oss för att ta en utekväll och till middagen hamnade vi på Bygatan 16 i Leksand. Det är en restaurang vi tidigare varit på och har bra erfarenhet av. Det visade sig vara ett bra val!

Även denna gång var maten utsökt och servicen bättre än på väldigt många andra ställen jag varit på. Vi blev uppassade på likt kungligheterna på nobelmiddagen. Maten var dessutom underbart god, utan några krusiduller.

Först fick vi in lite hembakt bröd med färskost.

Till förrätt åt vi varsin ”Toast skagen med räkor och kräftstjärtar på vårsallad med Kalix löjrom”. Tyvärr glömde jag att fota denna delikatess, men den var värd sina 98:-för det var MYCKET mat. Nästan lite väl mycket…

Till varmrätt valde Göran ”BBQ – marinerade Texasribs (250g tunna revbensspjäll) med färska pommes frites, majskolv och coleslawsalladSjälv valde jag ”Asiatisk marinerad kycklingfilé med wokade grönsaker, ananas & paprika chutney, kokoslimesås och basmatiris.”
Min mat var underbart god och kycklingen var otroligt saftig och vällagad. Dock var det även här väldigt mycket mat! Göran fick också han massor av mat och ribsen var gudomliga. Tyvärr var majskolven kall, men det var också det enda vi hade att påpeka. Till maten drack vi ett rött vin som heter Rolling. En Shiraz från Australien. Mycket fylligt och gott!

Det här är en bra restaurang som är en av de bästa i Leksand, utan att på något sätt försöka vara förmer. Servicen är utmärkt och all personal är vänliga och serviceminded. Priserna ligger på medelklass och maten är mycket prisvärd. Det är dessutom stora portioner.

En höjdare alltså!

Kram Karin

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: