Middag på Olympia med kollegorna

Igår var jag som sagt ute med mina kollegor från förskolan. Vi hade lite avslutning inför sommaren, innan alla går på semester.

Vi hade bokat bord på den grekiska restaurangen Olympia som precis i dagarna firade 25 år. En mysigt inredd restaurang med genuint rustik miljö och trevlig personal. Vi såg fram emot att äta en god grekisk middag! Här är gänget. Från vänster: Sandra, Susanne, Ranka, Mia Sollan & Kumiko.

Valet av mat var detsamma för hela gänget och föll på Jubileums menyn som var en 3-rätters middag för 195:-. Billigt! Till detta delade jag och Sollan på en flaska av husets röda vin.

Förrätten bestod av en Skaldjurskanapé. Mycket god och helt i min smak av förrätt. Jag älskar ju skaldjur!

Varmrätten var Helstekt fläskfilé med choronsås och serverades med spenatslungad färskpotatis. Den här rätten var också helt okay, dock inte lika upphetsande som förrätten. Fläskfilén var stekt en stund för länge och hade därför blivit ganska torr. Det vägdes dock upp av en underbar choronsås och supergod potatis. Möjligen att rätten hade kunnat innehålla lite mer grönsaker, men det är ju en smaksak. Väl tilltagen var den iallafall och jag fick inte ens i mig allt.

Desserten var en Jordgubbsconsomme. Det var jordgubbar mixade med något så det blev som en slags soppa nästan. Påminde om smält sorbet. Den var väldigt fräsch och det var skönt att det var en lite lättare dessert eftersom man fortfarande var proppmätt efter varmrätten. Mycket god, men kanske en aning söt.

Här sitter vi hela högen!

Efter avslutad middag gick halva truppen vidare till baren Platå tvärs över gatan och resterande skara drog sig hemmåt. I det stora hela var kvällen kanon och maten absolut värd sina 195:-. Olympia är en bra kvarterskrog som är opretantiös och har trevlig personal. Den rekomenderas!

Tack alla mina fina kollegor för en kalaskväll!

Kram Karin

Ett svar to “Middag på Olympia med kollegorna”

  1. Anonymous Says:

    Heja Karin!
    Vilken rolig och smaskig bloggsida du har. Vilken passion och engagemang. Jag lovar dig att jag ska prova många av dem rätterna som du har beskrivit. Kan du inte samla tre eller fyra rätters middag recept som passar till olika högtider eller gästbesöken? Så kan jag använda rakt av dem utan att bläddra i alla inläggningar. Du är helt underbar Karin.

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: