Helstekt fläskfilé med baconris och örtsås

Då var det lördag och eftersom jag somnade som en stock rätt tidigt igår kväll så blev det inte att jag sov sådär länge som jag brukar på lördagarna. Andreas sover dock fortfarande så jag tänkte passa på att blogga lite.

Senare idag ska vi åka och byta ett par skor som jag köpte i torsdags. Jag var så smart! Jag kollade på ett par skor som jag gillade. Provade dem och allt, men sedan ville jag fundera lite på om jag skulle köpa dem eller ej så jag gick och handlade lite annat under tiden. Till slut bestämde jag mig iallafall för att köpa skorna så då gick jag tillbaka och roffade åt mig skorna och älgade iväg till kassan. Glad i hågen kom jag sedan till jobbet igår med mina nya fina vinterskor och upptäcker att jag tagit två högerskor… Upp som en sol och ner som en pannkaka. Så nu ska de alltså bytas 🙂

Nog om det… Det jag tänkte skriva om var faktiskt ett helt supergott baconris som jag hade till helstekt fläskfilé förra helgen. Det var det absolut godaste riset jag gjort! Jag vill dela med mig av det till er så här kommer det. Dessutom lägger jag in receptet på örtsåsen jag hade till. Recept på helstekt fläskfilé hittar ni här.
helstektfläskfile

Baconris
(4 personer)

1 paket bacon (140 g)
3 dl ris
½ tsk salt
1 dl grillad paprika i olja
2 tomater
1 dl rostad lök
½ dl hackad persilja

Gör såhär:

Strimla och knaperstek baconet i en gryta.
Låt det rinna av på hushållspapper.
Fräs riset i baconfettet 3-4 min under omrörning.
Häll över vatten och tillsätt saltet.
Koka upp riset och låt det sedan sjuda under lock på svag värme enligt anvisningen på paketet.
Skär paprikan i mindre bitar.
Hacka tomaterna lite grovt.
Vänd ihop ris, bacon, paprika, tomater, lök och persilja före servering.
Smaka eventuellt av med lite salt.

Örtsås
(4 pers)

1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
1-1½ msk dijonsenap
1 msk konjak
1 vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
½ dl hackad gräslök

Gör såhär:
Lös buljongtärningen i vattnet.
Tillsätt creme fraiche, senap, konjak och pressad vitlök.
Låt såsen sjuda 1 minut på svag värme
Blanda ner gröslök och persilja.

Riset var det absolut godaste i hela rätten och jag kommer självklart göra det om och om igen!

Ha en skön lördag!

Kram Karin

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Helstekt fläskfilé med baconris och örtsås”

  1. Jessica Says:

    Mmm, det där ser himla gott ut!

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: