Kycklingquesadillas med vitlöksdip

Tidig dag idag på jobbet så jag och Adde har varit till Rusta och bytt några av de julsaker vi köpte i helgen som jag inte var helt nöjd med. Har nu hittat lite mer gedigna  saker och den här gången blev fönstren mycket finare!

Det går fort mot 1:a advent nu och jag börjar få lite småstress för att hinna med allt julgodis som ska fixas, bullar som ska bakas och skinkor som ska griljeras. Ser att många har smygstartat, men jag tänker hålla mig tills på lördag då jag ska dra igång mitt bullbak. Får dessutom besök av min far och hans fru på söndag så det kan vara trevligt med lite nybakt att bjuda på.

Men ett tag till framöver tänker jag hålla mig borta från julmaten eftersom jag har en tendens att tröttna på den innan självaste julafton annars. Därför kommer här något helt annat än julmat! Världens godaste quesadillas med en supermumsig vitlöksdip. Här är de beräknade till en förrätt, men de passar utmärkt till middag så dubbla gärna receptet.

Kycklingquesadillas med vitlöksdip
(4 personer)

2 stora vetetortillas
ca 200 g rensad grillad kyckling
3  dl riven ost
2 tsk grillkrydda

Vitlöksdip:

1 burk creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
Salt
Grovmald svartpeppar

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till vitlöksdipen och låt stå svalt ca 10 min före servering.
Lägg ett tortillabröd på en skärbräda.
Strö över hälften av osten.
Hacka kycklingen och strö den i ett jämnt lager över brödet med osten.
Krydda med grillkryddan
Strö över den resterande osten.
Toppa med det andra tortillabrödet.
Värm upp en stekpanna med lite olja på medelvärme och lägg i quesadillan.
Stek i ca 3 minuter på varje sida, eller tills all ost smält.
Skär i trekanter, doppa i dippen och njut!

Så gudomligt gott och så oförskämt enkelt. Ett superbra tilltugg  till välkomstdrinken, en succé på buffébordet eller bara en trevlig lunch med vänner. Den här rätten passar det mesta!

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , ,

3 svar to “Kycklingquesadillas med vitlöksdip”

 1. Fröken Dill Says:

  Quesadillas är ALLTID gott och dessa lät fantastiska!
  Tycker fröken Dill

 2. Annelie Says:

  Tack för en väldigt bra blogg!
  Jag undrar var du har hittat de små dipskålarna? Jag har länge letat efter små skålar att ha sås i, ibland vill man ju inte ha såsen direkt på tallriken. Men jag har ännu inte hittat några som är rätt i storlek, de ska ju inte vara för stora så man bara får lite sås i botten, och inte för små (typ äggkopp).
  Hoppas du får en fin helg!
  Mvh Annelie.

  • En Smak Av Karin Says:

   Hej och tack för de fina orden! Tyvärr kan jag inte svara på varifrån skålarna kommer. Jag fick nämligen dessa i julklapp av jobbet förra året. Men de är fina. Det är tre små skålar som ska stå på en svart träplatta. Jag har sett liknande skålar på Cervera och DUKA, så kika där. Hoppas du hittar det du söker!
   Kram Karin

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: