Polynesiska revbensspjäll

Jag och min kollega har under en tid gått och funderat på om vi ska börja sjunga i kör. Vi har inte riktigt hittat någon passande kör förrän för ett tag sedan när vi på julfesten med jobbet fick sjunga lite. Det var en sångkunnig tjej som körde julsånger med oss på festen och som berättade om kören som hon leder. Vi var välkomna dit för ett prov-pass.
Sagt och gjort. Ikväll bar det av till körsalen för att prova på att sjunga i kör. Jag har sjungit en del när jag var yngre men just nu sjunger jag hellre än bra. Vi fick sjunga en salig blandning av låtar och det var jätteroligt! Dock kändes det lite småtråkigt att medelåldern låg på ungefär 60 år. Inget ont om de som är äldre, men själv är jag ju på jakt efter lite nya bekantskaper att umgås med efter jobbet och så. Hur som helst ska vi nog jaga vidare efter en lite ”yngre” kör, men en riktigt kul kväll hade vi trots allt 🙂

Ikväll blev det en riktigt gammal klassiker till middag här hemma. Den har hängt med mig under min uppväxt och nu serverade jag den alltså här hemma till Andreas. Den var precis lika god som jag minns den! Tyvärr gör inte bilden middagen rättvisa…

Polynesiska revbensspjäll
(4 personer)

1 kg tjockskurna revbensspjäll
2,5 msk soja
0,5 tsk malen ingefära

Grönsaksröran:
2 lökar
3 paprikor, röda och gröna
5 tomater
1,5 msk olja
1 msk farinsocker
1,5 msk vinäger
1 tsk ingefära
1tsk Colmans senapspulver
1,5-2tsk salt
1,5 krm chilipulver

Gör såhär:
Blanda soja och ingefära.
Pensla spjället och låt stå över natten eller några timmar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg spjället i torr panna och sätt in i ugnen.
Stek 1/2 tim på var sida. Täck sedan med grönsaksröran.

Grönsaksröra
Finhacka löken, paprikorna och tomaterna.
Fräs detta i oljan. Koka 15 min under lock.
Blanda ner farin, vinäger och kryddor. Koka utan lock i 5 min.
Bred blandningen över spjället och stek ytterliggare 1/2 tim i ugnen.

Brynt ris:
3 dl långkorningt ris och salt kokas livligt i vatten i 15 min.
Sila ifrån vattnet.
Hacka en liten lök och fräs i olja.
Tillsätt riset och bryn i 5-10 min.
Smaksätt med soja och peppar.

Servera revbenspjällen tillsammans med grönsaksröra och det brynta riset.

Låt inte bilden skrämma er – prova!

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , ,

4 svar to “Polynesiska revbensspjäll”

 1. Jennie/vanilla sky Says:

  Å vad gott med revbensspjäll! Väldigt längesen vi åt…
  Kul att du börjat sjunga igen:) Jag sjöng mycket när jag var liten i kör, men nuförtiden blir det mest imse vimse spindel och bäbä vita lamm, till min snart 1-åriga sons stora förtjusning 😉

 2. Charlotte Says:

  Bilden var bra, ser gott ut, men jag kan tänka mig att det var snäppet godare än på bilden 😛 (oftast är det ju så)

 3. Tina´s Mat Says:

  Hej!

  Jag hittade din blogg precis och har tittat på en hel del utav dina recept och blev bla. nyfiken på Västerbottengratinerade tunnbröd men jag hittar inte något recept på det.

  Kan du vara snäll och berätta hur du gjorde dem?

  • En Smak Av Karin Says:

   Kul att du hittat hit! Vad glad jag blir att du påminner mig om Västerbottengratinerade tunnbröd! Har totalt glömt bort att lägga in receptet så här kommer det! 🙂

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: