Blå congo chips

Idag har jag varit hemma från jobbet eftersom jag har fått jätteont i ryggen. Jag hoppas att det bara är en tillfällig sträckning så att det går över på ett par dagar men det är nog så jobbigt bara att vara hemma när man har ont i ryggen. Håll tummarna för att det släpper.

Jag har fått tillfälle att testa chips gjorda på potatisen Blå Congo från Rootfruit. Det är en potatis av fast sort som funnits i Sverige sedan 30-talet och den kännetecknas på sin blålila färg. Nu har det alltså gjorts chips på dem och jag har smakat en påse.

Chipsen kommer mestadels från en gård i Halland och är alltså ganska närproducerat.
Tyvärr blev jag en gnutta besviken eftersom de mest smakade som vanliga potatischips smakar mest. Dock ska de få credit för att de smakar mer ”riktig” potatis än vad andra märken gör.

Färgen ger en superläcker färg på de små snacksen och kan absolut användas för att piffa upp diverse maträtter färgmässigt. Knapriga och goda var de iallafall och de finns i välsorterade butiker där de sällskapas av chips gjorda på rödbeta, palsternacka, mandelpotatis och flera andra  olika potatissorter.

Nu ska jag lägga mig och vila en stund innan det är dags för middagen. Det vankas helstekt fläskkarré ikväll! 🙂

Prenumerera gärna på min blogg med Bloglovin´!

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: