Heta marinerade kycklingvingar

Nu har jag ju varit hemma ifrån jobbet i en hel vecka och det började kännas ganska okay i kroppen och med hostan. Därför hade jag bestämt mig för att gå och jobba idag som vanligt. Tji fick jag när jag inte hann mer än halvvägs till jobbet innan jag började hosta så jag nästan spydde. Riktigt läskigt! Hostan fortsatte under dagen och jag började dessutom känna mig riktigt febrig. Bara att åka hem igen alltså. Imorgon blir det en tur till läkaren och jag hoppas på lite rediga piller som kan mota ut den här bamsebacillen ut ur min kropp!

Aptiten har också lyst med sin frånvaro hos mig men eftersom jag fortfarande har en hungrig sambo här hemma så kan jag få provlaga lite mat till honom iallafall. Jag tycker det är minst lika kul som att laga till mig själv 🙂

Igår gjorde vi Heta kycklingvingar och nygjorda pommes som vi körde i min nya fritös. Pommesen blev kanongod! Kycklingvingarna blev himmelska! Inte ens jag kunde stå emot dem. Så saftiga och otroligt smakrika att de har tagit första platsen på min topplista över favoritmat-just-nu.

Här kommer receptet:

Heta marinerade kycklingvingar
(2-3 personer)

1 kg okryddade kycklingvingar

Marinad:

1 dl soja
½ dl chilisås av ketchuptyp
1 dl olivolja
½-1 tsk cayennepeppar (beroende på hetta. ½ tsk blir inte starkt alls.)
1½ msk strösocker
½ dl tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk flytande honung

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke.
Lägg i kycklingvingarna och böanda om väl.
Låt marinera minst 2-3 timmar (gärna över natten) i kylskåp.
Rör om i bunken då och då.
Stek vingarna tillsammans med marinaden i 225 grader i 25-35 min beroende på hur hård stekyta du vill ha.

Godare kycklingvingar har jag aldrig ätit faktiskt. Jag serverade vingarna och stripsen tillsammans med en färdig chunky salsa. Ni måste bara testa!

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , ,

7 svar to “Heta marinerade kycklingvingar”

 1. Anki Says:

  Oh my good, så gott det låter. Detta skulle vi älska hemma hos oss!
  Hoppas du blir bättre snart och slipper den eländiga hostan!

 2. Emmy Says:

  De såg ju ruggigt goda ut! Ska absolut testa detta!

 3. Fridas kök Says:

  Mums, så gott det ser ut! Kycklingvingar är ju väldigt gott… Låter som en god marinad. McDonald’s har ju för tillfället Hot Wings på sin meny, de är också goda!

 4. Mikaela Says:

  Låter som en god marinad 🙂

 5. Fröken Dill Says:

  Även jag är SVÅR på kycklingvingar. Denna marinad låter underbar!
  Tycker fröken Dill

 6. Martin Says:

  Hej, tänkte bara säga att receptet var riktigt bra och gjort det ett par gånger. Jag har själv skrivit om det på min blogg och hänvisat att jag hittade det här. Om det inte känns okej med dig säg till bara så tar jag bort inlägget.
  http://matochmat.wordpress.com/
  Mvh
  Martin

  • En Smak Av Karin Says:

   Vad kul att du tyckte att det blev bra! Vi ÄLSKAR de här kycklingvingarna och de funkar ju både som middag, förrätt och plockmat beroende på hur mycket man gör. Det är helt okay att skriva om dem och länka. Tack för besöket! 🙂

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: