Quiche Lorraine (Ost- och skinkpaj)

Idag har det varit jättefint väder hela dagen! Jag har varit ute hela förmiddagen med barnen så jag har tagit tillfället i akt och njutit för fulla muggar. Fick gå lite tidigare från jobbet idag eftersom jag skulle åka och besiktiga bilen. För mig är det värre än att gå till tandläkaren! Jag blir toknervös varje gång. Andreas kom hem förra veckan från besiktningen och deppade eftersom två fjädrar på bilen var av.  Nu var det alltså min tur och det gick faktiskt galant. Inget att påpeka, skönt!
Eftersom vädret var så fint när jag åkte från besiktningen tänkte jag åka och köpa lite grillvänlig mat till kvällen. När jag väl kom hem hade solen gått i moln och stora grå moln tornade upp sig. Det får bli något annat till middag helt enkelt 🙂

Igår gjorde jag en god Ost- och skinkpaj till middag. Receptet kommer här:

Quiche Lorraine (Ost och skinkpaj)
(4 personer)

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning:
200 g rökt skinka
300 g riven lagrad ost
4 ägg
4 dl mellangrädde
½ tsk salt
2 krm mald svartpeppar

Gör såhär:

Blanda ihop allt till pajdegen.
Tryck ut den i pajform (ca 25 cm i diam).
Förgrädda i 200 grader ca 10 min.
Skär skinkan i små tärningar.
Lägg ost och skinka i pajskalet.
Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar.
Häll äggstanningen över skinkan och osten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. tills fyllningen har stelnat och fått fin färg.
Servera med en god sallad.

Så enkelt och så otroligt gott! Jag måste börja göra paj lite oftare tror jag. Jag blir lika positivt överraskad varje gång!

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , ,

4 svar to “Quiche Lorraine (Ost- och skinkpaj)”

 1. Anki Says:

  Jo men visst är det gott med paj, fast jag är som du och blir lika förvånad varje gång vi äter paj (även om det inte blir så ofta). Vi har en räkpaj som blir sanslöst god, om du är intresserad hittar du den här: http://martenssonskok.blogspot.com/2010/02/valentinmiddag.html

  Skönt att besiktningen är gjord, då kan du andas ut för denna gången. Visst är det härligt med jobbet att man kan vara ute med ungarna och njuta av vädret.
  Kram Anki

 2. Malin Says:

  Alltid lika gott med paj och Quiche Lorraine är ju ett säkert kort som funkar lika bra varje gång 🙂

 3. Victoria Says:

  Om man vill göra en vegetarisk variant fungerar det utmärkt att byta ut skinkan mot vegatariskt ”bacon” och använda en löpefri ost också 🙂

 4. Ïngrid Lindberg Says:

  Idag så blev det ost och skink/broccolipaj, en god fredagsmiddag.

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: