Fajitas

Den här veckan har jag fått vara hemma från jobbet både igår och idag. Jag har fått en inflammation i vänsterfoten som gjorde att jag inte har kunnat gå knappt. Jag har fått vara storkonsument av både Ipren och Voltarengel och försökt vila foten så mycket som möjligt. Idag känns det lite bättre och jag kan iallafall gå så imorgon blir det jobb igen.

Ikväll blev det texmex till middag! Men inte tacos som vi oftast gör när vi äter texmex utan Fajitas. Jag tycker att Santa Marias Fajitamix är väldigt god, men helst skulle jag ha velat testa att göra egen fajitamix. Någon av er som sitter på ett bra recept kanske?
Iallafall, denna gång använde jag den färdiga mixen. Jag blandade mixen med stekt kyckling, paprika och röd och gul lök. Supergott blir det verkligen!

Allra godast blir det om man strimlar kyckling, lök och paprika fräser alltihop i lite olja. Häller på fajitamixen och lite vatten och sedan låter alltsammans puttra under lock i ca 15 minuter. Då blir paprikan och löken lite söta och det blir hur gott som helst att lägga i tortillabröden tillsammans med lite gräddfil, salsa och kanske lite guacamole! Riktigt mumsigt 🙂


Idag kom dessutom nummer två av den nya tidningen Lantliv Mat & Vin så det blir lite läsning ikväll. Kanske jag hittar lite nya goda recept dessutom 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , ,

4 svar to “Fajitas”

 1. Emma Says:

  Fajitas är gott 🙂 Jag skulle också gärna göra en egen krydda. Får kolla runt på internet om det finns…

 2. tina Says:

  Åh, jag blev just väldigt sugen både på fajitas och mattidning. 🙂

 3. Kryddburken Says:

  Fajitas, guuud så gott! de va länge sen! Tack för påminnelsen! 😉

 4. Anki Says:

  Tyvärr ingen fajitaskryddröra att bjuda på, kanske du har en tacokryddröra att bjuda på? Vi har provat göra egen kryddblandning någon gång men vi får det inte lika bra som den man köper färdig…

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: