Havreflarn med jordgubbar och limoncellogrädde

Idag kom jag hem rätt sent från jobbet eftersom jag och en annan förskollärare skulle hålla i ett informationsmöte för alla föräldrar som har barn som ska skolas in i höst. Det var en hel hög med föräldrar som kom och jag är glad att jag tagit mig tiden att göra en power point-presentation att luta mig mot under mötet. Det gick iallafall galant och nu känns det som om man snart kan ta semester med gott samvete 🙂

Det blev en snabb lite middag bestående av wokade nudlar med kyckling, men vi kostade faktiskt på oss att göra en smaskig dessert efteråt. Jag hade lite jordgubbar över från helgen så jag gjorde knäckflarn som jag fyllde med limoncellogrädde och jordgubbar. Smaskens!

Havreflarn med jordgubbar och limoncellogrädde
(4 stycken)

50 g smör
½ dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 dl havregryn
0,75 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl vispgrädde
2 msk limoncello
250 g jordgubbar

Gör såhär:
Smält smöret till degen i en kastrull.
Tag sedan av det från värmen och blanda ner alla torra ingredienser.
Häll sist i sirapen.
Klicka ut smeten i 8 klickar på en smörpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
Lossa kakorna och låt dem svalna plant.
Vispa grädden och smaksätt med likören.
Lägg ihop flarnen två och två med grädde och skivade jordgubbar emellan.

Riktigt riktigt gott! Det är inte ofta vi unnar oss efterrätt men ibland sitter det rätt fint efter maten tillsammans med en kopp kaffe 🙂 Man kan givetvis smaksätta grädden med vad man vill, t ex apelsin, choklad, konjak eller vad man gillar.

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: