Champinjoninbakad skinka

Nu var det ett tag sedan jag bloggade. Egentligen har jag inte haft så mycket för mig, utan istället lyckades jag hamna i en liten olycka igår förmiddag när jag och Andreas skulle baka pizza till lunch. Jag skulle skära den överblivna pizzadegen i bitar så vi kunde göra goda pizzabröd och vips så hamnade tummen mellan degen och kniven och jag hade skurit av mig halva nageln och – vad det kändes som – halva tummen.
Som tur var kunde jag lägga tryckförband illa kvickt med hjälp av Andreas så blödningen stannade av relativt fort, men satan vad ont det gör! Nu går jag med tummen i paket och jag har inte kunnat jobba idag. Jag blir hemma även imorgon men sen ska jag försöka ta mig till jobbet igen. Det är lite jobbigt när man inte ens kan knäppa byxorna eller ta på sig säkerhetsbältet i bilen själv…

Nåväl, nu var det ju tur att tummen fortfarande sitter kvar och förhoppningsvis snart har läkt ihop. Det kan vara farligt att baka pizza ibland 🙂

Maten som lagas här hemma blir därför väldans enkel just nu. Idag gjorde vi faktiskt en rätt till lunch som min mamma ofta gjorde till mig och mina syskon när jag var liten så den har hängt med ett tag, nämligen Champinjonöverbakad picknickbog med kokt ris och bearnaisesås. Superenkel mat som kräver minimal tid i köket.

Champinjonöverbakad picknickbog
(3 personer)

1 picknickbog (eller annan burkskinka)
1 burk champinjonkräm
1 smördegsplatta
1 uppvispat ägg till pensling

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg skinkan på en skärbräda och ta bort gelén.
Skär skinkan i skivor men låt den bibehålla sin form, utan att trilla isär.
Lägg skinkan i en ugnsfast form och bred champinjonkrämen runt om.
Kavla ut smördegsplattan tunt och baka in skinkan i degen.
Pensla runt om med uppvispat ägg.
Grädda skinkan i ugnen  i 20-30 minuter, eller tills degen börjar bli gräddad.
Servera skinkan tillsammans med kokt ris och bearnaisesås.

Allra helst ska bearnaisesåsen givetvis vara hemmagjord, men eftersom jag är mer eller mindre handikappad fick det helt sonika bli pulverbea denna gång. Det slinker ner det också 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , ,

5 svar to “Champinjoninbakad skinka”

 1. Erik Says:

  Ser gott ut!

 2. Lina Says:

  Byter gärna länk, jag har redan lagt till dig.

 3. ♥ ♥ ♥ bambi - nu 2-barnsmamma! ♥ ♥ ♥ Says:

  Ojdå, hoppas att tummen känns bättre snart!

  Själv så lyckades jag skära av tippen av min vänstertumme med osthyveln förra sommaren! Det var INTE skoj!

  Kram kram

 4. Mårtenssons kök Says:

  Så, inget mer pizzabak för dej, låter alldeles för vanskligt! Här blev det också snabblagat idag, fast vi körde fisk. Picknickbog har vi någon gång med grönsaksfat, kokt potatis och Felix klassiska dressing, ett ”arv” från Ankis mamma och pappa. Gott och enkelt.

 5. Camilla K Says:

  Aj aj aj..så det kan gå! Jag är superlarvig när jag skär mig..vågar knappt titta och tror bombis hela fingrarna åkt av!

  Den där skinkrätten måste jag absolut testa någon gång. Snabbt och enkelt, men ändå lite festligt när man vill att det ska gå fort. Tack för tipset! //Camilla i Motala

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: