Äntligen fredag – Nachos!

Ikväll slutade jag ganska sent på jobbet så vi åkte och handlade i räser-fart när jag slutat. Som vanligt kräver ju dock fredagen sin vanliga lilla ”förrätt” eller åtminstone tilltugg till drinken så att det känns att det är helg!

Ikväll blev det ett supersnabbt tilltugg som verkligen går i ett nafs att göra. Gott som sjutton blir det också så det gäller att passa sig så man inte äter sig mätt redan här 🙂 Nachos med smält cheddarost och hemmagjord guacamole! Inte alls illa måste jag meddela.

Vi har provat att göra nachos med ost tidigare och har då använt oss av vanlig vällagrad hårdost. Det blev tyvärr ingen succé eftersom den osten flyter ut rätt ordentligt.
Den ost vi till slut har insett fungerat bäst är vad vi kallar ”plast-ost”. Det kanske inte är riktigt så illa som det låter, men näst intill 😀 Det är alltså skivor av cheddarost där varje skiva är inpackad i plast och därefter alla 10 skivor i sin tur är inpackad i ytterligare plast. Hemskt icke-miljövänligt, jag vet, men vad gör man inte för att få in den rätta smaken?!

Det jag har att jämföra med aär de gudomliga ”Nachos with cheese” som man kunde köpa nästan överallt i New York när jag var där. Så sjukt gott! Och det här är alltså det absolut närmsta jag kommit hittills 🙂

Jobbigt när man får cravings efter saker som finns i USA men är svåra att få tag på här i Sverige. Får ni också cravings efter saker och ting?

Nachosen gör jag enkelt genom att sätta ugnen på 225 grader. Jag fördelar ca 5 skivor cheddarost över en halv påse saltade nachos och gratinerar dem i ugnen i ca 5 minuter. Håll koll på dem så de inte blir brända!

Receptet på guacamole hittar ni här:

Guacamole

1 avocado
1 tsk citronsaft
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1/4 Taco sås medium
½ tsk salt
1 krm socker

Mixa helt sonika ihop alltsammans och servera genast till varma nachos med ost!

Ha en skön fredag!

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , ,

Ett svar to “Äntligen fredag – Nachos!”

  1. matpolisen Says:

    Plastosten du tänker på är i själva verket en form av smältost. Snabbmatkedjor brukar använda sig av den på sin mat.

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: