Fläskfilé med potatiskroketter

Jag är fortfarande ganska frånvarande här på bloggen och det beror på att jag lyckats åka på maginfluensa för andra gången på en vecka. Där imellan hade dessutom Andreas en sväng också så vi har legat däckade större delen av senaste veckan. Nu börjar vi åter komma på fötter och jag planerar att gå till jobbet på fredag – håll tummarna för att jag är frisk då! 🙂

Innan vi blev sjuka provade jag på att göra något som jag tänkt att jag ska testa ända sedan i april när jag fick min fritös, nämligen egna potatiskroketter! Jag tycker inte att de frysta man köper är speciellt goda så då får man göra sina egna. Det var mycket enklare än jag hade trott och det var absolut inte sista gången jag gjorde dessa.

Potatiskroketter
(4 personer)

ca 6 dl potatismos
1 dl persilja
Salt & peppar
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd

Gör såhär:
Finhacka persiljan och blanda den med potatismoset.
Salta och peppra och smaka av för bästa smak.
Forma små bollar eller avlånga järpar av potatismoset med hjälp av fuktade händer.
Rulla varje boll/järpe i först mjöl, sedan uppvispat ägg och till sist i ströbröd.
Hetta upp olja i fritösen eller i en kastrull till 180 grader.
Fritera några bollar i taget tills de blir gyllenbruna och frasiga på ytan.
Låt dem rinna av på hushållspapper.

Helt vansinnigt gott! Jag serverade mina kroketter tillsammans med stekt fläskfilé, svampsås och smörstekta kantareller och det var verkligen inte fy skam. Hoppas att fler vågar testa att göra dessa godbitar!

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

8 svar to “Fläskfilé med potatiskroketter”

 1. Jessica Says:

  Men stackare, inget vidare att vara magsjuk och definitivt inte två gånger under en vecka. Hoppas iaf att du mår bättre nu.

  Vad sugen jag blev på att testa dina potatiskroketter, dom låter ju hur smarriga som helst.

 2. Mårtenssons kök Says:

  Sämsta med att jobba i barnomsorgen, man utsätts för så många smittor hela tiden och det är inte roligt när lönelappen kommer…

  Nyfiken på vad ni åt för soppa, har tänkt prova en ny varje tisdag.

 3. Helena S / Bara en kaka till Says:

  Hu, det är inget roligt att vara magsjuk, alltså. Glömmer aldrig min 3 veckor långa magsjuka efter Indienresan i våras… Men jag gick ner 5 kilo på kuppen, alltid något! 😉

 4. Therese Says:

  Det måste ju vara höjde av otur att få magsjuka två ggr..
  Kan ju meddela att mitt försök att göra dessa kroketter det gick åt pipsvängen. Tror att jag had en liten för lös potatismos.
  Men men det är bara att pröva igen för det ser ju ut som att man ska kunna lyckas..
  Got gott är det ju.

  • En Smak Av Karin Says:

   Vad synd att det inte funkade för dig! Det går som sagt bäst med gammalt potatismos som fått stå i kylen över natten och stelnat. Alternativet kan vara att ha i lite potatismjöl för att få rätt konsistens! 🙂

 5. Tina Says:

  Vad smarrigt det lät med kroketterna, och ser fantastisk ut med.

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: