Kalvschnitzel, klyftpotatis och brunsås

Idag har jag varit hos läkaren (äntligen) med min onda ljumske och han misstänkte att det är ett muskelfäste som brustit. Inte konstigt att det gör ont… För säkerhets skull blev jag även skickad till röntgen för att utesluta en spricka i benet eller så. Röntgen visade ingenting så antagligen är det då detta muskelfäste som strular. Jag fick iallafall lite värktabletter samt blev ordinerad vila för hela slanten så skulle det läka ut av sig själv sa han.
Skönt att ha det avklarat tänker jag och knallar ut från vårdcentralen bara för att få se en buss köra rakt in i min backspegel på bilen. Suck. Är det ens möjligt att ha mer otur än vad jag har? Morr! :-/

Nåväl. För att trösta mig lite gjorde vi lite god mat till middag ikväll, nämligen kalvschnitzel med hemmagjord klyftpotatis och brunsås. Gott som attans blev det, så kvällen är lite räddad trots allt 🙂 Här är receptet på middagen:

Kalvschnitzel med klyftpotatis och brunsås
(2 personer)

2 skivor kalvschnitzel
1 ägg
1 dl mjöl
1 dl ströbröd
8 potatisar
2 msk rapsolja
2 tsk grillkrydda
2 tsk paprikapulver

Brunsås:
½ msk smör
1 msk mjöl
3 dl stark köttbuljong
Ev en skvätt grädde
½ tsk kinesisk soya
Salt & vitpeppar

Gör såhär:
Börja med att banka ut schnitzeln.
Lägg köttet mellan ett vikt bakplåtspapper och banka ut köttet så det blir tunt.
Vänd varje köttskiva i först mjöl, sedan uppvispat ägg och till sist ströbröd.
Fortsätt med potatisen.
Skala potatisen och skär den i klyftor.
Häll över olja och rör om ordentligt.
Häll på kryddorna och blanda dem väl med potatisen.
Rosta potatisen på 225 grader i ca 30-40 minuter. Rör om då och då under tiden.

Brunsås:
Smält smöret i en kastrull och vispa ut mjölet i smöret.
Häll på buljongen och låt alltsammans koka upp under vispning.
Tillsätt soya när såsen tjocknat och smaka av med salt och vitpeppar.
För en fylligare sås häll på en skvätt grädde.

Jag älskar verkligen panerat kött. Det blir så otroligt saftigt och mört och om man dessutom har förmånen att kunna använda kalvkött blir det riktigt riktigt fint. Givetvis går det också bra med både skinkschnitzel eller något slags nötkött om man har det.

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , ,

7 svar to “Kalvschnitzel, klyftpotatis och brunsås”

 1. Stephanie Says:

  Det ser riktigt mumsigt ut 😀

 2. Kryddburken Says:

  Nämen älskade vännen! Vilken otursdag… Sånt händer nog bara en gång i livet… När jag bröt min hand o arm förra vintern och var på väg hemifrån in till akuten blev jag påkörd av plogbilen rakt i sidan, flög ut vansinnig och hade ont som bara den med ena handen i luften svullen som hulken! *S* Han tyckte liiite synd om han som körde plogbilen! 😉 Men lika bra att ha allt gjort i samma veva, för sen kan de ju bara bli bättre! Stor krya-på-kram till dig vännen! Hoppas de känns lite bättre snart… Ditt recept på kalvschnitzel måste jag prova, det har jag aldrig gjort faktiskt!

 3. Linda - Cupcakefluffan Says:

  Så mumsigt det ser ut, krya på dig så hoppas jag ljumsken blir bra snart

 4. Kristoffer Says:

  Den där bilden känner jag igen från Flashback 🙂 ser gott ut!

 5. Fridas kök Says:

  Stackare! Kan nog inte tänka mig hur ont det kan göra… Hur kan ett muskelfäste brista? Av en sträckning? Och himla otur med backspegeln också, du ringde väl bussbolaget? Hoppas nu att det blir bättre, snarast! Krya på dig! Schnitzel åt jag igår, gjord på utbankad fläskkotlett. Också gott, men inte i närheten av kalv… Trevlig helg!

  • En Smak Av Karin Says:

   Ja det undrar jag också! Jag ramlade strax före jul när det var halt ute och troligen har det bidragit en del enligt läkaren. Backspegeln ska jag få ersatt som tur är! Nu ska det bli skönt med lite helg. Ha en skön helg du med! Kram Karin

 6. Mårtenssons kök Says:

  Hugaligen, förstår att du har ont i ljumsken. Ankis muskelfäste under revbenen brast i fjor vinter och det var makalöst smärtsamt. Skönt med lite god mat som plåster på såren i alla fall, kalvsnitzel är ju inte helt fel.

  Krya på dej!
  Kram från Anki o Håkan

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: