Världens enklaste tårta!

Tack för alla gratulationer! Vad ni är gulliga som skriver så mycket snälla saker, jag blir alldeles rörd! 😀 Det är också jätteroligt att det är så många nya människor som börjat följa bloggen! Kanonkul! Jag hoppas att ni ska gilla det jag skriver. Fråga gärna om ni är nyfikna eller funderar så ska jag svara så gott jag kan på era frågor i mina inlägg 🙂

Idag gjorde jag ett snyggt snedtramp när jag klev upp ur sängen i morse. Jag lyckades vricka till foten och plötsligt stod jag på fotknölen *aj*. Det är en fot jag vrickat mycket tidigare så antagligen har jag tänjt ut ledbandet i foten för nu kan jag vricka den superlätt. Vristen har svullnat upp och gör jätteont nu. Som tur var slog jag mig inte i övrigt så det var ingen fara för bebisen.
Min syster kommer ner och ska hälsa på mig i kväll och har lovat att ta med sig en redig gasbinda att stötta upp med så jag hoppas att det kan hjälpa lite när jag går i alla fall. Jag lyckas då med det mesta, som ni kanske har märkt haha 🙂

När Andreas fyllde gjorde jag ju en Britta-stubbe som ni hittar receptet på här. Men dessutom gjorde jag också världens enklaste och godaste marängtårta med daim. Den är nästan oförskämt enkel och baseras egentligen bara på marängbottnar, vispgrädde och krossad daim.

Godast blir det naturligtvis om man gör marängbottnarna själv och då kan man göra dem efter detta recept:

Marängbotten till marängtårta
(En långpanna)

4-5 äggvitor, ca 1,2 dl
1 krm ättika
2 dl strösocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum.
Tillsätt ättika och vispa ytterliggare någon minut.
Tillsätt sedan socker lite i taget och vispa lite kraftigare i några minuter tills äggvitorna blivit ett fast och blankt skum.
Bred ut på bakplåtspapper i en ugnsform med höga kanter till ett jämnt lager.
Lämna ca 5 cm runt kanterna.
Sätt in marängerbotten i ugnen och grädda ca 1 timme. Stäng av ugnen de sista 20 minuterna (efter 40 minuter).
Ta ut och låt marängbotten svalna på galler.
Pilla försiktigt loss marängen från pappret.
Ett tips är att dela på marängbottnen på tvären med en vass kniv och skära genom pappret.
Ta sedan varje del och vänd upp och ner och pilla försiktigt loss bakplåtspappret.
Du kan också prova att pensla baksidan av bakplåtspappret med vatten.

Annars funkar det också med köpta marängbottnar.
Det du behöver till själva tårtan är 3 dl vispgrädde och fyra dubbeldaim.
Vispa grädden, ganska hårt.
Krossa tre av dubbeldaimen och rör ihop det med 3/4 av grädden.
Bred daimgrädden på en marängbotten och lägg sedan på den andra botten.
Täck tårtan med grädde runt om.
Krossa den sista daimen och strö den ovanpå tårtan som garnering.
Om man använder köpta bottnar tycker jag det är godast om tårtan får stå ca 3 timmar innan servering.

Inte så svårt va? Men attans så gott det blir! 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

8 svar to “Världens enklaste tårta!”

 1. Jennie/vanilla sky Says:

  Tårtan ser ordentligt smarrig ut! Och verkar ju inte alls svår att laga, perfekt för en ovan tårtbakare som mig 🙂

  Och jättegrattis till graviditeten! Vilken överraskning! Att vara mamma är det bästa som har hänt mig 🙂 Det kommer gå galant!

 2. Emma Says:

  Vad jobbigt med vrickningen 😦 Jag har själv gjort det en gång, och har fortfarande lite känningar av det. Hoppas du läker snabbt! 🙂

 3. Emmy Says:

  En perfekt tårta för mig! Jag är urkass på att baka tårtor.

 4. Mårtenssons kök Says:

  Dajmtårta är så himla gott, det är Håkans mammas specialare när det vankas kalas.

 5. Linda - Cupcakefluffan Says:

  Så gott det ser ut, maräng och daim ihop är helt perfekt 🙂

 6. Linda Says:

  Ja det är en väldigt god och enkel tårta! Jag tycker synd om dig med foten, vet precis hur det är, gör så vansinnigt ont! Har hört en säga att det gör mer ont att stuka foten än att föda barn… Om det är sant vet jag inte för jag blev snittad, men hursomhelst får man ju en härlig belöning för den ena smärtan 🙂

 7. Fia Says:

  Så mumsig den ser ut!

 8. Må Gott, Åsa Says:

  Det låter jättegott!

  Vi har två födelsedagar i mars så kanske kan jag komma ihåg denna till en av gångerna!

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: