Mat när man är gravid

Jag har ju inte vetat så länge att jag är gravid, som ni vet. Trots detta så har jag såhär i efterhand tänkt på att jag verkligen fått dille på en massa ätbara saker sedan jag blev gravid.

I höstas till exempel. Jag och Andreas var på Överskottsbolaget för att handla lite. När vi passerar godishyllan hittar jag påsar med lakritspengar och jag kan ABSOLUT inte gå förbi. Säkert tio påsar åkte ner i vagnen den gången. Andreas tittar på mig och säger något som ”Man skulle nästan kunna tro att du är gravid…”. Ironi eller vad…? 😛

Saltlakrits är alltså en såndär grej som jag fått ett otroligt begär efter. I vilken form spelar mindre roll. Det har funkat med lakritspengar, djungelvrål, salta björnar osv, så länge det är lakrits.
En annan sak jag fått dille på är rostmackor med stekt ägg. Min älskade stackars sambo börjar blir riktigt trött på dessa smörgåsar nu.

Till sist har jag även hakat upp mig på tsatziki. Jag kan ha tsatziki till det mesta numera. Igår blev det kött, klyftpotatis och.. gissa? Jo tsatziki, till middag. Gott så det förslår!

Jag som inte brukar gilla att äta samma mat två gånger på en vecka i vanliga fall skulle nu kunna äta tsatziki var eviga dag om jag fick. Tsatziki och lakritspengar…

Förhoppningsvis slutar jag väl upp med att fastna i detta matträsk när väl bebisen kommer och kanske börjar komma in i normala matvanor igen.

Om ni ni skulle ha missat hur man gör en riktigt god hemlagad tsatziki så finns det ett gott recept här!

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

12 svar to “Mat när man är gravid”

 1. BAMBI - nygift i Thailand Says:

  Ja, man kan verkligen få dille på allt möjligt konstigt när man är gravid. När jag var gravid med Zack så var det päron och kina-mat som gällde, men med Leah så mådde jag så illa så det enda jag fick i mig var Loka. Och det skulle vara Loka – inte Ramlösa eller nåt annat konstigt kolsyrat vatten 😉

 2. monika Says:

  Hej!

  Själv älskade jag vaniljyoghurt under min första graviditet. Kommer ihåg att jag halsade direkt ur 1 liters tetran innan avfärd till BB. Nu tjatar jag igen, men när får vi se en liten bild på dig och magen?

  vh
  Mamma Monika

  • En Smak Av Karin Says:

   Just nu känner jag mig ungefär lika smidig och snygg som en gravid elefant. Så att posera med den här kollosala magen framför kameran känns för närvarande inte så upphetsande haha

 3. Emma Says:

  Vad roligt att höra om dina gravidcravings! Du får berätta vad du blir sugen på sen 🙂

 4. Helena Ljunggren Says:

  Tzatziki är en bra gravidcraving 🙂

 5. Guldigrytan Says:

  Haha vad roligt, det bevisar ju faktiskt att det där med matdille faktiskt inte är något man ”hittar på” som en ursäkt för att få äta det man vill, för du hade ju dessa cvravings innan du ens visste om att du var gravid 🙂

  Stekt ägg var lustigt nog något som jag också åt nästan varje dag när jag var gravid (men fick tyvärr missfall), och alla sa till mig ”men hur kan du äta stekt ägg, gravida ska må illa av stekt mat”. Men jag åt stekt ägg, rårakor, stekt fisk, stekt kött… ju mer stekos desto bättre för mig 🙂

 6. monika Says:

  Ok. När jag var gravid gick jag upp väldigt mycket, 32 kg som mest. Men är av den sorten att efter några månaders amning hade jag gått ned allt + lite till. Lycka till nu i din graviditet!

 7. Sofie / Mumsfillibaba Says:

  Jag har jämt dille på lakrits men är inte gravid!!;:)

 8. Linda Says:

  Jag reagerade tvärtom när jag var gravid, fick avsmak för massa smaker istället, som nybakat t.ex. Kunde inte baka på ett halvår vilket var riktigt trist. Otroligt hur kroppen kam påverkas egentligen!

 9. Linda - Cupcakefluffan Says:

  Jag fick inte sug på någon speciell mat under mina två graviditeter, däremot tyckte jag inte om godis eller tacos som jag älskar annars, tyvärr höll det inte i sig efteråt, jag älskar godis igen :-),

 10. Mårtenssons kök Says:

  Med tanke på Ankis salmiakdille och Håkans vingummigalenhet så skulle man kunna tro vi är gravida båda två:) 🙂 Fast å andra sidan har vi alltid haft sug efter det…

 11. MATBLOGGEN Says:

  Grattis till graviditeten 🙂

  Här var det mest choklad som jag åt när jag var gravid.
  Och o´boy 🙂 Har aldrig smakat så gott som då.

  / Jenny

  http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: