Blåbärspaj

Jag har upptäckt en lite tråkig sak med att vara gravid. Jag har nämligen, de senaste två veckorna, helt tappat aptiten på mat. Det låter konstigt i mina öron eftersom jag alltid trott att aptiten ska öka när man är gravid. Så är det alltså inte i mitt fall utan som det är nu skulle jag lika gärna kunna ta ett piller varje kväll för att bli mätt, istället för att behöva äta mat.
Jag som alltid varit tokig i all slags mat och matlagning har nu helt tappat intresset för detsamma. Jätteskumt. Förhoppningsvis är det bara en fas som går över när bebisen kommit. Håll tummarna! 🙂

I måndags när det var Alla hjärtans dag hade vi planerat för att göra en blåbärspaj efter middagen och mumsa på framför TV:n. Middagen blev dock sen och någon blåbärspaj orkade vi inte med, så den sparade vi till igår istället. Jag fick nämligen med mig två burkar med egenplockade blåbär av min mamma när vi var i Örebro i helgen, och för mig var det givet med en blåbärspaj eftersom jag fullkomligt älskar det! Den godaste pajen enligt mig är smulpajen så en sådan fick det bli 🙂


Blåbärspaj

(4 personer)

6 dl blåbär
1 msk potatismjöl
1 msk socker
Smör till formen
2 dl havregryn
1 1/4 dl mjöl
150 g smör
1 1/4 dl socker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en pajform med smält smör.
Blanda blåbär med 1 msk socker och 1 msk potatismjöl.
Lägg blåbären i den smorda formen.
Blanda alla ingredienser till degen och strö ut degen över blåbären.
Grädda pajen i ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt svalna något innan servering.

Till denna paj är det absolut godast att ha en rårörd vaniljsås. Det slår alla typer av köpt vaniljsås med hästlängder.
Här är mitt absolut bästa recept:

Rårörd vaniljsås

3 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Vispa grädden. Rör ner socker, vaniljsocker och äggulor försiktigt i grädden så det blandas väl.

Sååå gott till en nygräddad blåbärspaj!
Som ni märker är det mest lusten på mat som försvunnit. Kakhålet är fortfarande öppet för smarriga pajer och annat onyttigt. Typiskt! 😛

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

9 svar to “Blåbärspaj”

 1. Emma Says:

  Åh! Blåbärspaj är så himla gott! 🙂 Och somrigt. Just nu skulle jag vilja sitta och mumsa på blåbärpaj på en sommaräng 🙂 Aptiten hinner kanske öka redan innan bebisen kommer. Du får berätta hur det går sen! 🙂

 2. Guldigrytan Says:

  Konstigt, jag trodde alla blev hungriga och sugna när de var gravida 🙂
  Gäller det bara mat eller även sötsaker? Kroppen har ju sina egna sätt att ”tala om” vad den behöver. Är du bara sugen på sötsaker tex kan det ju vara för att du är trött och behöver snabb energi.

 3. Sofie / Mumsfillibaba Says:

  Ja, det verkar väldigt jobbigt att inte ha någon aptit!! Pajen ser supergod ut!!

 4. Linda Says:

  Jag hade precis som du, fast här försvannven lusten för kakor och andra bakverk. Jättetrist, men det ordande upp sig redan på BB 🙂

 5. Må Gott, Åsa Says:

  Trist att inte ha någon aptit, men din blåbärspaj ser jättesmarrig ut!

 6. Linda - Cupcakefluffan Says:

  Blåbärspaj är så gott :-), när jag var gravid med lillkillen så var jag hungrig på dagarna men efter 16.00 var jag konstant proppmätt hela kvällen, iofs bra det för jag gick inte upp så mycket :-), fast det var lite tråkigt att inte vara sugen och unna sig något gott på tex fredag eller lördagskvällen

 7. charlotta Says:

  håller med, blåbärspajen är kungen av pajer! hur är det med magen annars? är allt bra?

 8. Jacqueline Sörenson Says:

  Hejsan. Håller med om att blåbärspaj är väldigt gott. Men jag brukar ta bort sockret i pajdegen, det blir bra ändå fast lite nyttigare och dinkelmjöl isället för vanligt vetemjöl. ha en bra dag

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: