Köttfärspaj med trattkantareller

Jag har kommit på mig själv med att vara en riktig missbrukare av diverse matprogram. Jag kan helt enkelt inte låta bli att följa alla program som har med matlagning att göra. Det är ju så kul!

Igår hann jag med ett helt gäng; ”Halv åtta hos mig” (givetvis kikar jag på detta, var eviga kväll), ”Sveriges mästerkock” (Jag hejjar naturligtvis fram Jennie från Kalasgott. Hoppas hon vinner!). I pauserna från Sveriges Mästerkock har det dessutom visats program som ”Mat så in i Norden” och ett nytt program med Jamie Oliver där han lagar middag på 30 minuter.
Vidare kikar jag på Efterlyst och i pauserna slår jag givetvis över till ”Vad blir det för mat” med Per Morberg. Det jag missar, det kollar jag på nätet dagen efter.
Som om inte det var nog har jag kollat igenom hela ”Masterchef USA”, följer slaviskt ”Top Chef All Stars” (och har dessutom sett alla säsonger) och till sist ”Kitchen Nightmares” med Gordon Ramsey, som är min absoluta favorit.
Kan man bli mer missbrukare än då? Jag har dessutom fått min kära sambo att titta på alla dessa program tillsammans med mig, trots att han inte alls är lika lyrisk över matlagning som jag. Det är kärlek det!

Det är tur att jag är sjukskriven (och snart mammaledig) så att jag har tid att följa alla program haha!

Idag tänkte jag tipsa er om ett recept på en helt otroligt god köttfärspaj. Det här är min absoluta favorit av alla de köttfärspajer som jag tidigare har provat. Riktigt kalasgod!


Köttfärspaj med trattkantareller

(4 personer)

Deg:
150 g smör
3 dl mjöl
2 krm salt
4 msk vatten

Fyllning:
2 gula lökar
500 g blandfärs
1½ tsk salt
1½ krm svartpeppar
150 g blandsvamp (helst trattkantareller)
2 msk mjöl
1 dl vatten
2 msk fransk senap
1 msk kinesisk soya
1 dl hackad persilja
1½ dl gräddfil
150 g riven ost

Gör såhär:
Knåda ihop ingredienserna till degen och låt den stå kallt i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek färsen tillsammans med hackad gul lök och hackad svamp.
Strö över mjölet och tillsätt vattnet.
Rör ner senap, soya, persilja och kryddor, samt till sist gräddfilen.
Tryck ut pajdegen i en pajform och häll i fyllningen.
Strö till sist över osten på toppen.
Grädda pajen i ugnen i ca 20-25 minuter.

Servera med en riktigt god grönsallad.
Jag tycker att den här pajen är himmelsk och jag bjuder gärna på den när jag får gäster!

Nu ska jag börja med middagen så jag inte missar finalavsnittet av Halv åtta hos mig 😉

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

7 svar to “Köttfärspaj med trattkantareller”

 1. Sofie / Mumsfillibaba Says:

  Visst finns det otroligt många bra matprogram. Blev lite besviken när det inte var Mat så in i Norden igår men kul att få se hela Sveriges Mästerkock!

 2. Linda - Cupcakefluffan Says:

  Köttfärspaj är himla gott, själv tänkte jag göra ost&skinkpaj samt kycklingpaj imorgon

 3. Martin Pollare Says:

  Köttfärspaj är alltid gott. Det såg smaskigt ut! Nu cet jag vad som skall bjudas på i helgen! //Elina

 4. Emma Says:

  Ja, matprogrammen har exploderat på senaste tiden tycker jag 🙂 Jag följer faktiskt inget av dem, men jag skulle vilja! Jag och min sambo kollar aldrig på tv, faktiskt. Den här pajen låter god 🙂 Jag har en persilja ståendes här hemma som vill användas. Kanske får den åka ner i den här pajen! 🙂

 5. Kerstin Says:

  Tack för en jättetrevlig blogg, med många fina recept! Jag har av en vän fått torkade kantareller…som jag aldrig testat. När du skriver 150 gr, kan jag då ta 150 gr torkade? Räknar man olika vid färska och vid torkade? Ha´de´gott!

  • En Smak Av Karin Says:

   Jag skulle nog inte använda så mycket som 100 g torkade kantareller. För min del tror jag det räcker med ca 1-2 dl om du bara kör på torkad svamp. Blötlägg den isåfall i ca 20 minuter innan du använder den. Stek den sedan med löken och färsen som det står i receptet. Tack för berömmet och lycka till! Kram Karin

 6. Kerstin Says:

  Nu är den testad!…köttfärspajen…JÄTTEGOD! Hej svejs!

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: