Fredagsmys och olivsnurror

Som jag berättade här om dagen har aptiten minskat ganska drastiskt på sistone. Det gör i och för sig inte så mycket 😉 Men som om inte det vore nog har jag dessutom svårt att sova. Ljumsken gör att jag inte kan ligga på sidan mer än någon minut innan det börjar göra ont och magen putar ut så att ligga på mage är helt hopplöst. Det sista alternativet blir att ligga på rygg och då kan jag inte somna. Men fy vad gnällig jag låter haha! Men det är sant 🙂

Hur som helst lyckas jag ju till slut somna varje kväll efter lite vridande och sover riktigt gott, men vid halv sju varje morgon börjar bebben leva rövare så då är det stört omöjligt att somna om. Därför har Andreas, till hans stora glädje, fått sällskap upp på morgonen när han ska till jobbet, i allafall de flesta morgnarna.

Jag är lite av en morgon människa så mig har det inte gjort så mycket. Jag roar mig med att kolla på Alpina VM nu när jag varit hemma, och alla matprogram också förstås 🙂

Ikväll är bäde jag och Andreas rätt trötta så det blir avkoppling framför tv:n för hela slanten. Lite span på Let´s dance, en redig skål med smågodis, och dessa små munsbitar så är kvällen räddad ända fram till sängdags! 🙂


Enkla olivsnurror

(ca 12 stycken)

2 smördegsplattor
½ dl svart olivtapenade
1 ägg till pensling

Gör såhär:
Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek.
Bred på ett jämnt lager tapenade på varje platta, men spara en kant på ca 2 cm på varje platta.
Pensla den sparade kanten med uppvispat ägg och rulla ihop plattorna till två rullar.
Skär rullarna i 6 bitar vardera och ställ dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla varje snurra med ägg.
Grädda snurrorna i ugnen 225 grader i ca 10-15 minuter, eller tills degen är genomgräddad och gyllenbrun på ytan.

Så galet enkelt och ändå helt fantastiskt gott!
Nu ska vi slappa vidare så att vi orkar med morgondagen. Då kommer min äldsta syster och hennes man med en hel bil full av barngrejjer! Spännande 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

7 svar to “Fredagsmys och olivsnurror”

 1. fridasmat Says:

  åh, jag älskar tapenade så det där kommer jag definitivt att prova!

 2. Mårtenssons kök Says:

  Vilket enkelt recept, och dessutom låter det ju så gott!
  Inget roligt att ligga och snurra hela natten, men att sen kunna kolla alla matprogram som rullar hela dagen låter ju inte helt fel. För visst visas det en hel del, kul att se alla gamla repriser igen!

  Hoppas du får en bra helg,
  Anki o Håkan

 3. Linda Says:

  Åh jag älskar tapenade, måste testa dessa!

 4. charlotta Says:

  jag är också en morgonmänniska! :=) älskar att vara uppe tidigt, det är mysigt!

  hoppas ni har en fin helg!

 5. Emmy Says:

  Ha ha… Minns precis hur det var med den där sömnen. Någon sa käckt att det var för att mamman skulle vänja sig vid vaknätter. Tack för den. Jag skaffade flera kuddar som jag bollade runt i sängen.

 6. Emma Says:

  Det enkla är oftast det godaste! 🙂

 7. Christer Says:

  Perfekt! Ser vrålgott ut och nu vet jag vad jag ska göra med smördegen i kylen. Tack:: Fin blogg

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: