Barbros tacogratäng med kyckling

Innan jag blev sjukskriven och upptäckte att jag var gravid fick jag två recept av två olika kollegor på jobbet. Det ena blev jag helt enkelt tipsad om, för det skulle vara väldigt gott, och det andra blev jag bjuden på när vi hade kvalitetsdag på jobbet. Det verkade enkelt och var kalasgott så jag fick receptet.

Igår kväll tog jag fram det senare receptet och lagade det hemma, med viss modifikation. Det blev precis lika gott som när jag blev bjuden på det så därför tänker jag nu dela med mig av det till er! I Barbros recept används fläskfilé och även det är kanongott. Denna gång hade jag kyckling hemma, så därför fick den ersätta fläskfilén.

Här kommer min version av receptet:Barbros tacogratäng med kyckling

(4 personer)

4 kycklingfiléer (eller 1 påse kycklinglårfilé)
1 påse blandade wokgrönsaker
10-15 färska champinjoner
2 burkar creme fraiche paprika och chili
4 dl matlagningsgrädde
1 påse tacopulver
2 tsk farinsocker
Riven ost till gratinering.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva champinjonerna.
Bryn wokgrönsaker och champinjoner och lägg i botten av en ugnsfast form.
Bryn kycklingfiléerna runt om i smör, i en stekpanna.
Skiva filéerna i tjocka skivor och lägg dem ovanpå grönsakerna.
Blanda grädde, creme fraiche, socker och tacopulver och häll över i formen.
Strö över riven ost.
Gratinera i ugnen i ca 10-15 minuter.
Servera med kokt ris och grönsallad.

Super enkel mat att svänga ihop på vardagskvällen när det ska gå snabbt. Vill man lägga ner lite mer jobb blir det också väldigt gott att byta ut wokgrönsakerna mot färska grönsaker av valfri sort, t ex broccoli, morötter, sockerärtor, osv.

Tack snälla Barbro för receptet!

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , ,

5 svar to “Barbros tacogratäng med kyckling”

 1. Linda - Cupcakefluffan Says:

  Ser himla gott ut, sparar genast receptet, för det kommer jag att testa

 2. Sofie Mumsfillibaba Says:

  Vi gör ofta tacopaj som alternativ till tacos men nästa gång ska jag nog testa detta. Låter smarrigt!!

 3. charlotta Says:

  låter gott, detta ska jag lätt prova att göra fastmed quornfiléer istället!

  hoppas du får en fin helg och att magen mår bra!

 4. monika Says:

  Snart kan väl en magbild komma?

  vh
  Mamma Monika

 5. Emma Says:

  Kyckling är aldrig fel! 🙂 Jaaa, magbild 😀 Min syster är gravid och det är alltid så kul att se hur mycket hennes mage har växt mellan gångerna vi ses 🙂

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: