Härlig morgon och konstiga frukostvanor!

Jag vaknade tidigt idag. Före kl 6 och jag kunde minsann inte somna om. Pigg som en lärka (det är ju i och för sig skönt!) och gick upp direkt när Andreas gåt till jobbet.

Det är en härlig morgon; strålande sol, några plusgrader, fredag, bebissparkar i magen. Det kan ju inte bli så mycket bättre egentligen! 🙂 Dessutom ska Andreas komma hem vid lunch idag eftersom det var lugnt på jobbet, så vi har sparat helghandlingen till idag så vi kan göra den i lugn och ro innan rushen. Skönt! 🙂

Jag har precis fixat lite frukost till mig. Ibland undrar man vad det är för konstiga hormoner man får i kroppen när man är gravid egentligen. Att jag blivit tokig i ägg har jag ju berättat. Men att det nu övergått i kokta ägg mosade ihop med kaviar på mackan?! Var ska det här ta vägen undrar jag! 😀

Man mosar helt sonika ihop ett stort kokt ägg (gärna lite kletigt inuti) med en hög kaviar och lite peppar och lägger det på en mjuk eller hård macka. Visst ser det äckligt ut?
Just nu är det bara så himla gott med dessa enkla (och mycket oestetiska) mackor!


(Hur tar man egentligen en snygg bild på något som ser så äckligt ut?! 😀 )

Ikväll blir det dock mat som kanske faller lite fler människor i smaken – Fläskfilé med ädelost och potatisgratäng (tror jag) 🙂 Som grädde på moset har jag tänkt göra en passionsfruktscheesecake till efterrätt! Recept kommer framöver, det lovar jag 🙂

Ha nu en riktigt skön fredag och njut av den kommande helgen!

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

14 svar to “Härlig morgon och konstiga frukostvanor!”

 1. Fridas kök Says:

  Jag gillar inte (hmm… hatar) kaviar så det där går inte hem hos mig. 🙂 Ägg absolut, men inte kaviar. Skulle inte förvåna mig om jag blir kaviarsugen om jag själv skulle bli gravid, eller något helt annat som jag inte heller tycker om. Men du gillade kaviar sen innan eller?

  Låter som ni har en trevlig och mysig fredag framför er. Trevlig helg till dig med!

  • En Smak Av Karin Says:

   Jag har varken varit speciellt förtjust i ägg eller kaviar (speciellt inte kaviar) innan jag blev gravid! Ägg har alltid gett mig lite smått äckelkänslor, även om jag ätit det. Helkonstigt! 🙂

 2. monika Says:

  Jag älskar ägg, det ser gott ut. Vad jobbar din Andreas med? Lycka till med magen!

  vh
  Mamma Monika

 3. Karin Says:

  hahah ja det ser faktiskt väldigt äckligt ut! Men, jag tvivlar inte en sekund på att det är gott 😉

 4. Guldigrytan Says:

  Haha ja det ser verkligen äckligt ut :))

 5. Emmy Says:

  Jag trodde först att du hade gjort äggröra. Ja, det är konstigt vad man ändrar smak under graviditeten. Jag kunde helt plötsligt inte se åt couscous och ärtor tex.

 6. Kryddburken Says:

  Åhh!! TACK! Det där är faktiskt en superfavorit hos mig, de ska va löskokt ägg + kaviar och mosa med gaffel och helst på en rostad brödskiva!! De är bara såååå gott! Men ingen i min omgivning håller med mig, så jag tackar dina gravidhormoner för detta!! Hurra!! Det ÄR gott!!

 7. Mårtenssons kök Says:

  Kan absolut tänka att det är jättegott, även om det inte ser så ut! Hade säkert passat oss båda perfekt till frukost.

  Ha en härlig helg!

 8. Linda - Cupcakefluffan Says:

  Mosat ägg fast utan kaviar gjorde alltid mamma när vi var barn, har inte ätit det sedan jag var barn, men minns att det var himla gott

 9. Helena Ljunggren Says:

  Det ÄR gott! Mosat ägg, kaviar och bregott, festar jag till det lite extra så åker det även i lite majonnäs istället för smöret. Mumma!

  Jag tror det blir mosat ägg till frukost 😀

 10. Veronica Says:

  Det måste vara ngt fel på mig också för jag sitter och tänker att – det där är säkert gott!:-)

 11. Anna/Frostrosor Says:

  Åh, du gör nästan som vi finnar. Vi mosar kokt ägg med smör och brer på karelska piroger. Men man kan ju bre på vanliga mackor också. Och vi pyntar med persilja! 😀

 12. Emma Says:

  Tycker om att följa dina gravidcravings 🙂 Det här ser inte gott ut nä haha 🙂

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: