Kycklingspett med krämigt curryris

Då var ännu ett besök hos barnmorskan avklarat. Jag är nu inne i vecka 41 och på onsdag går jag in i vecka 42, så det börjar verkligen bli dags för bebben att titta ut nu tycker jag. Det är ganska påfrestande med alla som (i all välmening) frågar ”Känner du något än?”, ”Är det nåt på gång?”, ”Har det inte kommit någon bebis än?”, ”Vi trodde du var på BB!” osv 🙂 Jag LOVAR att informera när det är på gång 😛
Allt såg bra ut hos barnmorskan iallafall och alla värden var kanon. Om ingenting hänt innan den 6:e april så blir det en igångsättning, så det är trots allt inte evigheter kvar, oavsett 🙂

Jag tänkte bjuda er på ett recept som jag sett på flera bloggar den senaste tiden. Jag hittade det i senaste numret av Buffé och det var tydligen inte bara jag som föll för det. I orginalreceptet skulle det vara äpple inkluderat och kycklingen låg inte i den marinad som jag använt mig av, men i övrigt är det nästan identiskt. Jättegott blev det dessutom! Här är receptet:Krämigt curryris med kycklingspett

(2 personer)

2 dl avorioris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten morot
1 liten palsternacka
½ röd paprika
1-2 tsk curry
3 msk sweetchilisås
5 dl vatten
3 msk konc kycklingfond

Kycklingspett:
4-6 träspett
2 kycklingfiléer
1/4 dl olivolja
1/4 dl kinesisk soya
2 tsk citronsaft
1½ msk honung

Gör såhär:
Börja med kycklingen!
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingen i långa strimlor.
Blanda olja, soya, citronsaft och honung till en marinad och lägg i kycklingen.
Marinera kycklingen i minst en timma innan du trär upp den på spetten.
Fortsätt nu med riset.
Finhacka lök, vitlök, palsternacka, morot och paprika.
Fräs lök och grönsaker tillsammans med curry i olivolja i en kastrull.
Tillsätt riset och rör runt.
Häll på sweetchilisås, vatten och fond.
Låt småkoka under omrörning tills riset är al dente, ca 20 min.
Rör ner en smörklick i riset på slutet.
Lägg kycklingspetten i en ugnssäker form och stek dem i ugnen i ca 15 minuter.
Servera kycklingen med riset.

Det blev helt klart en favorit hos mig! 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

12 svar to “Kycklingspett med krämigt curryris”

 1. Linda - Cupcakefluffan Says:

  Jobbigt med övertid, ja jag hade ju turen att få båda barnen i vecka 38 , så jag slapp alla dom där frågorna om bebisen inte kikat ut än, fast vi får hoppas det allt din lillknodd tittar ut före 6 april 🙂

  Och den där kycklingen måste jag verkligen testa

 2. Sofie / Mumsfillibaba Says:

  Visst var det gott! Ditt ris ser krämigare ut än mitt. Åt lite rester av det idag till lunch. Smarrigt! Kommer nog göra igen…

 3. Emmy Says:

  Jag fick Lowe 1 v för tidigt och var därför helt övertygad om att det skulle bli samma sak med Milia… Gick då en låååång vecka över. Fördelen är att tillslut måste bebisen kika ut 😉 Så spännande!

 4. Jenny Says:

  Jag mer eller mindre isolerade mig i slutet av min graviditet för jag orkade inte med allt tjat om att ”nu måste något hända snart” och alla ”roliga” kommentarer om att bebisen hade det för bra i magen och inte ville komma ut i vinterkylan. Gick över 20 dagar! och blev igångsatt för kroppen förstod inte riktigt att ungen skulle ut också. Men, att få det där datumet och veta att då händer det var så otroligt skönt. Hade dessutom en jättebra förlossning så det kunde faktiskt inte sluta på ett bättre sätt efter en så lång graviditet.

  Angående receptet verkar det jättegott! Ska absolut provas.

 5. fridasmat Says:

  ja jag såg också det där receptet i buffé och blev väldigt sugen på att laga det, men det har inte blivit av än. det ser ju fruktansvärt gott ut!

 6. Linda Says:

  Jag var också nådigt trött på de kommentarerna, då min lille prins valde att vänta 16 dagar till.. Men snart är det ju dags för dig! Så himla roligt!!
  Och receptet verkar också jättegott, får nog också testa det 🙂

 7. Pernilla Says:

  Jag känner tyvärr också igen mig. Jag gick 17 dagar över tiden med båda tjejerna!!! Sen var jag så inställd att göra llikadant med trean, men han kom en dag efter beräknat datum. Då hade jag inte ens packat väskan och var långt ifrån klar hemma…Jag skulle ju gå minst två veckor till….
  Jaja, det enda man kan vara säker på är att de kommer ut förr eller senare.
  Lycka till!!! (och hoppas att du inte får vänta allt för länge)

 8. Karin Says:

  ser jättegott ut, jag ska testa curryriset 🙂

 9. charlotta Says:

  just det, har läst om det här på många bloggar – kul! det om något måste ju vara en indikation på att det är gott :=)

 10. Helena Ljunggren Says:

  Åh, det är nära nu! 🙂 Spännande!

 11. Vita villans tebod Says:

  Usch….den väntan är jobbig…och precis som du säger, alla kommentarer och folk som ringer hela tiden. Fy, vet precis vad du går igenom.
  För 9 år sedan var jag precis i samma sits. 5 dagar över tiden kom vår lilla tjej som fyller 9 nu på lördag.

  Lycka till med bebben!

 12. Emma Says:

  Den som väntar på något gott 🙂 O bebisar är underbara!

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: