Jubileum! – Vit chokladpannacotta med hallon

Ni som har hängt med mig här på bloggen ett tag vet säkert att jag har en liten förkärlek till olika förrätter. Om någon frågar mig om jag är en människa som föredrar förrätter eller desserter så har mitt svar alltid varit ett rungande ”förrätter!” –  iallafall tills nu.
Under graviditeten har jag utvecklat ett hysteriskt sockersug och det har säkert märkts av lite bloggen också. Det duggar inte lika tätt med förrätter medan kategorin ”Sötsaker” har utökats med ungefär 200% haha. Nåväl, sötsuget får jag ta tag i efter att bebis är född…

I söndags hade jag faktiskt en riktig anledning till att verkligen slå på något så stort som efterrätt efter maten. Då hade jag nämligen 4-års jubileum här på bloggen! Det var fyra år sedan jag startade upp vad jag då trodde bara skulle bli lite mer ordning och reda på mina recept. Istället blev det bloggen  En Smak Av Karin som har växt och växt under åren som gått. Idag har bloggen i snitt ca 20 000 besökare i månaden och det är jätteroligt att det är så många som kikar in här. Utan er skulle den här bloggen inte vara någonting, så jag vill säga tack och skicka er alla en STOR KRAM! ♥

I söndags blev det alltså lite dessert på maten för att fira och denna gång föll valet på en Vit chokladpannacotta med rårörda hallon. En dessert som är rätt vanlig men som jag (hör och häpna) aldrig gjort förut. Men gott som attans blev det och här är receptet!

Vit chokladpannacotta med rårörda hallon
(4 personer)

5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
150 g vit choklad
3 st gelatinblad
2 dl färska/frysta hallon
2 tsk strösocker

Gör såhär:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter.
Koka upp grädde och vaniljsocker.
Lägg i chokladen i grädden och låt den smälta under omrörning.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen.
Rör till gelatinbladen löst upp sig.
Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen ca 2-3 timmar.
Strax före servering mosar du ihop hallon och strösocker och lägger upp på den stelnade pannacottan.

Ja, jag måste nog helt enkelt byta läger nu såhär under graviditeten och säga att jag föredrar en smaskig dessert än en förrätt! Riktigt mumsigt 🙂

Tack allesammans som hängt med mig ända från starten av denna blogg, och tack alla ni nya som hittat mig under vägens gång! Jag hoppas att ni hänger med mig i ytterligare fyra år – minst! 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

7 svar to “Jubileum! – Vit chokladpannacotta med hallon”

 1. fridasmat Says:

  grattis till fyraåringen! pannacottan ser verkligen helt fantastisk ut!

 2. tina Says:

  Hurra och grattis till 4 år!

 3. Nelí Says:

  Såg riktigt gott ut! Trevlig blogg förresten. 🙂

 4. Emmy Says:

  4 år! Det är inte dåligt att du fortfarande kommer med en massa smarriga recept. Keep up the good work!

 5. Mårtenssons kök Says:

  Grattis, så här lite i efterskott! Inte illa med 4 år, vi hänger så klart med!

 6. Emma Says:

  Grattis till 4 år! 🙂 Om fyra år är bebisen 4 år och du har bloggat i 8! 🙂

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: