Nu får bebis komma!

Jag lovade ju att ni skulle få se lite vad jag hittade för kläder i den där kartongen med mina gamla barngrejjer som jag packade upp för ett tag sedan. När vi rensade inne på vinden hittade vi även Andreas gamla barnsaker så lite kläder kommer från honom också.
Jag tycker det är superroligt med gamla saker som man känner igen från när man själv var liten och det ska bli kul att få använda dem igen på sitt eget barn!

Denna sparkdräkt med tillhörande kofta fick jag av min mormor, som tyvärr inte finns längre, för att ha på mig när jag åkte med mamma hem från BB första gången. Jättefina!

Den här sparkdräkten fick jag av en väninna till mamma och den minns jag från flera foton på mig som bebis då jag har den på mig. Supersöt tycker jag! 🙂

De här två sparkdräkterna i riktig retro-stil är Andreas gamla. Hur fina som helst och ska absolut användas av vår bebis! 🙂

Det var ett litet axplock ur det vi hittade i lådorna. Där fanns även gosedjur, filtar, lakan och en massa andra minnen och saker som kommer att komma till användning under årens lopp.

Det allra roligast som jag har ordnat med till bebisen är faktiskt en sak som går väldigt långt tillbaka i tiden. Jag har fått äran att låna en vagga som har följt med släkten på mammas sida i många år. Från början var den ett gammalt degtråg som användes förr i tiden och som stod uppe på min mormors barndomshem, (numera familjens sommarstuga) Hagnäs. Det tillhörde då min mormors mamma, men stod länge oanvänt.
När min egen mamma skulle få sitt första barn (dvs min äldsta syster) bad hon min morfar att sätta på medar på tråget och vips blev det denna fina vagga. I den har både jag och mina två äldre systrar startat våra liv.

Idag har jag bäddat den klar till bebis och lakanen som den är bäddad med är samma som min mamma hade när hon var liten. Den gula filten har min mamma virkat till mig och mina systrar. Det här är verkligen vad man kan kalla en riktig släktklenod! 😀

Även skötbordet står på plats i hallen på övervåningen. Det fick hamna där då vårt badrum är på tok för litet för att ha ett skötbord i. Men detta funkar alldeles utmärkt 🙂

Barnrummet är nyfixat med färg och nylackat golv. En spjälsäng är det första som fattas härinne och den ska vi hämta hemma hos min mamma inom kort 🙂 På upphöjnaden till höger ska vi så småningom ha korgar med leksaker i, men vi tar lite i taget.

Jag hoppas att jag stillat er nyfikenhet gällande detta en stund framöver! Imorgon återkommer jag med ett nytt riktigt mumsigt recept 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , ,

6 svar to “Nu får bebis komma!”

 1. Emma Says:

  Vilket fint rum bebisen har 🙂 Och vaggan 🙂 Och retrokläderna 😀 Och den där första sparkdräkten vill jag med ha till mitt (ej planerade) barn 🙂

 2. Kryddburken Says:

  Men åhhh….. Nu blir jag också bebis-sugen!! ;D Visst är det roligt med gamla kläder, mycket roligare än nyköpt tycker jag då de har en historia bakom sig också! Jag hade massa söta klänning från när jag var liten som Joline fick, och dom där sparkdärkterna i plysch, sån nostalgi alltså! Och Och den där vita ”Gullegris”! Bebiskläderna förr var mycket finare sydda också tycker jag, kolla bara på foten! Oj så mysig tid ni har framför er nu, e faktiskt väääldigt avis! Superfin vagga, den kommer ni får glädje av, och allt annat ni har fixat serbara sååå fint ut! Stor kram till dig och familjen och hoppas den lill* tittar ut snart! KRAM KRAM!!!

 3. Mårtenssons kök Says:

  Tänk att kläderna är så fina och välbehållna, så kul! Riktigt fint rum ni har fått till.

  Ha en skön helg,
  Anki o Håkan

 4. Linda - Cupcakefluffan Says:

  Vilka fina kläder och så fint ni gjort det för bebisen

 5. Linda Says:

  Vad roligt att se! Och vilka mysiga saker och kläder ni har till bebisen!

 6. KarinW Says:

  Oj vad kul med sparade kläder som är sådär fina! Vårfint har du gjort också med fina blommor, här hos mig hänger julkransen kvar på dörren!
  Spännande för er nu…..

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: