Världens enklaste kakor – Daimkakor!

Som mammaledig har jag fått ganska mycket tid över till att utforska ämnet bakning, vilket jag tagit tillfället i akt att göra. Jag har börjat så smått med lite småkakor och bröd och tänkte fortsätta lära mig mer. Det är ju så gott med hembakt, men jag har alltid varit KASS på att baka, ärligt talat.

Receptet på dessa små daimkakor har jag fått av min mamma när jag var i Örebro senast. Hon i sin tur hade fått dem av en väninna och de skulle vara superenkla att göra sa hon. För mig är det ingen garanti – jag brukar misslyckas med det mesta – men dessa var verkligen oförskämt enkla och framförallt GODA! 😀

Daimkakor
(ca 15 st)

175 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dubbeldaim
Folieformar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Rör ihop socker, mjöl och bakpulver i en bunke och rör ner smöret.
Ställ ut folieformar på en plåt och lägg en bit daim i varje form.
Klicka ut smeten i formarna, ca en matsked i varje form.
Grädda kakorna i ugnen i ca 10-12 minuter.

Hur enkelt lät inte det där?! 😀 När man ser dem på bild ser dom ganska tråkiga och intetsägande ut, men då vet man inte om att det finns lite daim inuti. Surprise! 😀

Märker ni vad barnsligt lycklig jag blir när jag bakat utan att misslyckas? 😉

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , ,

7 svar to “Världens enklaste kakor – Daimkakor!”

 1. Zandra Says:

  Jag gör nåt liknande (lite annan smet) men då också med en nobless som kronan på verket. Lägg en nobless på varje när dom kommer ut ur ugnen så att chokladen får smälta ner. MUMS!

 2. Veronica Says:

  Jag gör också ngt liknande och precis som Zandra här ovan så sätter jag på en noblesse när de kommer ut från ugnen.
  Mina görs med dumlekola istället för dajm …

 3. Emmy Says:

  Låter jättegoda. Jag är väldigt svag för småkakor.

 4. Linda - Cupcakefluffan Says:

  Ser allt himla goda ut 🙂

 5. Fridas kök Says:

  Visst är det kul att baka! Jag hatade att befinna mig i ett kök tills jag var ungefär 18 år, sen helt plötsligt vände det. Och speciellt när jag flyttade hemifrån vid 20. Övning ger färdighet heter det, och det stämmer ju faktiskt. 🙂 Kakorna verkar vara jättegoda, jag sparar receptet!

 6. Linda Says:

  Det låter väldigt gott med daimkakor! Jag är nog likadan som dig fast när det gäller matlagning, det är långtifrån säkert att ett ”säkert kort” blir ätbart överhuvud taget 🙂

 7. Anna/Frostrosor Says:

  Detta måste jag prova! Jag som är en sucker för allt var hembakat heter!

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: