LCHF-start!

Då har det körts igång med LCHF här hemma och Andreas hänger med på ett hörn han också. Jag kommer inte att följa metoden slaviskt utan en och annan kolhydrat kommer att slinka med också, men de kommer vara betydligt färre än tidigare.

Idag startade jag dagen med föjande frukost:

Äggröra, bacon, en bit brieost och tomater. Det går verkligen ingen nöd på en när man äter LCHF men ibland kan det vara svårt att komma på frukostmat kan jag tycka. Som tur är hittar man ju många recept på nätet och de flesta är riktigt bra! 🙂

Äggröra
(2 personer)

5 ägg
5 msk vispgrädde
1 klick smör
Salt & peppar

Gör såhär:
Vispa ihop äggen och grädden.
Salta och peppra.
Värm upp en stekpanna på svag värme.
Lägg i smörklicken och häll i äggen.
Rör precis hela tiden och ta av äggröran från värmen när den fortfarande är krämig.
Servera med bacon eller skinka.

Vi får väl se hur länge jag har tålamodet att hålla på! Fler recept och tips på mat som är LCHF kommer komma framöver.

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , ,

9 svar to “LCHF-start!”

 1. MÅ Gott Says:

  Det är många LCHF:are där ute. Jag har inte anammat detta då jag älskar sås och potatis/ris/pasta mycket mer än till exempel köttbitarna till! 🙂

 2. Mårtenssons kök Says:

  Härlig frukost, tråkigt att man inte ”hinner” kocka ihop sån när man jobbar och stiger upp tidigt:) Men på helgerna, då så!
  Själva kör vi på med GI-kost sedan 4 veckor tillbaka och trivs kanon med det. Det slinker ner en och annan LCHF-rätt då och då också.

 3. charlotta Says:

  Ojoj, nu vankas GI! Det är en diet jag aldrig skulle kunna följa – jag tycker för mycket om bröd och pasta :=) Hoppas det går bra för dig, vi kommer heja på vägen såklart. Heja Heja!

 4. Jannica Says:

  Oh lycka till!! Själv orkar jag inte lägga så mkt tid och energi på frukosten utan låter två ägg stekas under tiden jag fixar med annat:). Men mätt och glad blir jag över det;)!

 5. Anna Says:

  Måste fråga, är du medlem på flashback.org eller är det någon som snor dina bilder?

 6. Alexandra - kärlek på tallrik Says:

  Min käre far äter nu för tiden efter LCHF och det har gjort att jag fått upp ögonen för kolhydratsfri mat också, förut tyckte jag att det vore en total omöjlighet – speciellt för mig som är vegetarian. Själv kommer jag nog aldrig klara mig utan min kära pasta och mitt ris, men det finns massor av smarriga saker att äta utan sådant också! Att frossa i nötter är ju aldrig fel, tex 😉

 7. Zandra Says:

  Jag körde också med lchf ett tag. Var inte heller super noga med kolhydraterna men precs som du skriver, det var bara en bråkdel av vad jag brukade äta. Men jag gick UPP i vikt. Min gissning var att det var för att jag åt för mkt kolhydrater, även om mängden var i princip obefintligt mot tidigare. Självklart är vi alla olika men mitt tips är att hålla lite koll vilket håll det går åt.

 8. Helena Ljunggren Says:

  En sån där frukost är oslagbar. Så mycket gott på en och samma tallrik 🙂

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: