Oopsie-bröd (LCHF)

Jag måste erkänna att jag verkligen saknar potatis, pasta, ris och framförallt bröd nu när vi äter LCHF. Mitt tålamod börjar tryta och jag tror nog att jag lägger ner det här snart, ärligt talat.

Här om dagen testade jag iallafall att göra oopsie-bröd, som är en LCHF-vänlig variant på bröd. På alla bilder jag sett på dem ser de så fluffiga och fina ut, men det resultatet fick då inte jag. Platta blev dom, och om det var så likt bröd vet jag inte heller, mer som omelett då skulle jag säga.
Receptet ska ni få iallafall! Jag valde att göra en enda stor oopsie i en långpanna och sedan skära i bitar efter gräddning, men man kan göra små runda bröd också om man hellre vill det.

Oopsies
(1 stor eller 12 små)

6 ägg
200 gram philadelphiaost
Lite salt.
1 dl riven lagrad ost

Gör så här:
Dela på äggvitor och gulor.
Vispa äggvitorna hårt tillsammans med lite salt (Man ska kunna vända skålen upp och ner sen).
Vispa gulorna i en annan skål med philadelphiaosten och rör sen ner den rivna osten.
Vänd försiktigt ner ostsmeten i vitorna.
Rör ner väldigt försiktigt så du inte rör ut all luft ur smeten (då blir bröden platta som mina).
Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper, strö över lite valfria frön och grädda i ugnen på 150 grader i ca 25 minuter.

Jodå, de var rätt goda, men ersätta gott bröd kunde de inte 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , ,

6 svar to “Oopsie-bröd (LCHF)”

 1. Emma Says:

  Men vad är meningen med att äta enligt lchf då? Allt med måtta tycker jag! 🙂

 2. Mårtenssons kök Says:

  Nej, helt utan kolhydrater hade vi inte heller kunnat vara (anki provade tidigare och mådde så himla dåligt). Eftersom vi kör lite GI-variant så äter vi fullkornsbröd, osötat med hela korn i, fullkornsris och fullkornspasta plus en hel massa grönsaker, rotfrukter, bönor och linser. Potatisen är väl det enda som vi helt avstått de senaste veckorna men även det går bra om man vill, bäst är då återupphettad /t.ex stekt) potatis eftersom GIvärdet tydligen sjunker då, sämst är bakpotatis och mos.
  Kanske något att prova istället? Man ska ju inte känna att man mår dåligt och att tålamodet inte hänger med, man ska ju må bra:)

  Lycka till, hur du än gör,
  kramar Mårtenssons

 3. Hannah Says:

  Jag har hört att ju hårdare man vispar äggvitan desto bättre och fluffigare blir bröden 🙂

 4. Linda - Cupcakefluffan Says:

  Låter som ett gott bröd, men LCHF kost hade jag nog aldrig klarat av, älskar pasta, ris och bröd 🙂

 5. monika Says:

  Ja, det är inte lätt att vara utan bröd. Själv fick jag diagnosen celiaki/glutenintolerans för en månad sedan och det har varit svårt. Men för mig finns andra mjölsorter…men jag saknar såklart vissa brödsorter. Försöker att baka och hitta olika ”substitut”. Har ett tips till dig här. Denna blogg är super!

  http://www.alltforforaldrar.se/56kilo/2011/08/tvattakta-frukostbullar-lchf/

  vh
  Monika

 6. Emmy Says:

  Jag har sett de där bröden och undrat om de är goda. Har inre tyckt att de ser ut som bröd på bilderna.
  Håller med Mårtenssonarna, jag äter också mat med lägre GI. Utesluter inget, men begränsar mängden snabba kolhydrater. Viktigast är att hitta en kost som man tycker om, annars faller det. Hos Viktväktarna är man allt, men beräknar sin mängd kcal.

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: