Skolans ost- och skinksås

Jag har upptäckt något smått stört hos mig själv. Jag har ibland kommit på mig själv med att längta efter vissa maträtter som man fick när man gick i skolan. I vanliga fall hatade man ofta maten i skolan, men vissa rätter saknar jag idag.
En av dessa som jag verkligen gillade i skolan var pasta med ost- och skinksås. Jag ääääälskade den! Jag gör ofta ost- och skinksås här hemma och den blir ju jättegod, MEN den smakar inte som den man fick i skolan. Andreas är lycklig över detta eftersom han i sin tur hatade den där ost- och skinksåsen vi fick i skolan.
Jag har flera gånger försökt få till samma smak som den  i skolan (Jag vet, det låter helt sjukt) men aldrig lyckats. Nu har jag dock äntligen hittat något som smakar snarlikt, nämligen:

Findus frysta Carbonara på påse! Jippiiiie! 😀
Den smakar snarlikt skolversionen så jag är mycket nöjd. Dock får jag äta det till lunch när inte Andreas är hemma eftersom han vägrar äta den hehe.

Själv är jag mycket nöjd över att ha fått mumsa på detta halvfabrikat till lunch idag, hur knasigt det än må låta 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , ,

9 svar to “Skolans ost- och skinksås”

 1. Mårtenssons kök Says:

  Vi har försökt få till en av korvrätterna som serverades, låter säkert också alldeles knasigt men det fanns något som hette Korv Forsell som vi båda minns att vi gillade. Det var en orange sås med massor av dill i, men vi har faktiskt aldrig lyckats riktigt helt och hållet…

 2. charlotta Says:

  Haha. Jag är likadan. Kommer ihåg en sås vid hade till tonfisksalladen, DEN var god. Såsen alltså, salladen var alldeles vidrig :=)

 3. Linda - Cupcakefluffan Says:

  Den brukar vi köpa hem, sonen på 3,5 år och sambon gillar den

 4. MÅ Gott Says:

  Nja, skink- och ostsåsen från skoltiden saknar jag inte! Nu gick ju inte vi på samma skola så det kan ju hända att den var godare på din skolbespisning. 😉

 5. Emma Says:

  Jag minns att även jag gillade ost och skinksåsen från skolan 🙂 Var alltid sådana där pastahjul.

 6. Fröken Dill Says:

  Jag kan sakna fiskpanetterna med filsås ibland, men jag är inte säker på att de skulle vara lika goda på riktigt som i minnet. För det mesta är jag väldigt glad över att vara vuxen och slippa äta skolmat. Livet är för kort för att äta mat som inte är god.
  Tycker fröken Dill

 7. Anna Says:

  Mmm, finns många rätter från grundskolan jag kan sakna ibland, till mångas stora förvirring!

 8. KarinW Says:

  Ja visst är det konstigt det där med skolmaten, vissa rätter hatade man och andra älskade man. Själv tyckte jag att hårdmackorna på skolan var mycket godare än hemma. Skolköken använder ostcreme i stora hinkar som säkert innehåller en massa konstigheter men som smkar rätt gott!
  Ha en skön helg och njut av hösten!

 9. Emma Kihlberg Says:

  Jag förstår inte det sjuka i att vilja äta en rätt man tyckte var god en gång i tiden. Låter fullt normalt i min värld. Skillnaden mellan din hemgjorda variant och Findus’ variant är innehållsförteckningen – Finduspåsen innehåller med all säkerhet socker, stärkelse, en massa saker man aldrig hört talas om samt en drös med E-nummer. Konstigt nog smakar det gott, men är det nyttigt? Nej.

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: