Honung- och timjanglaserad kyckling

Underbara fredag, så var du då här igen! Veckorna rusar förbi i räserfart och det är knappt man hinner med. Vädret är underbart ute nu när hösten börjar komma – jag längtar verkligen efter hösten – och eftersom prognoserna lovat kalasväder i helgen står sommarens sista grillning på menyn! Smarrigt 🙂

Idag vill jag tipsa er om en god kycklingrätt, en riktig fredagskyckling! Honung- och timjanglaserad kycklingfilé med klyftpotatis, tsatziki och fetaostsallad. Inte dumt va?

Honung- och timjanglaserad kyckling
(2 personer)

2 kycklingfiléer
2 msk honung
2 msk olivolja
2 kvistar färsk timjan
En liten skvätt citron

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till marinaden och låt kycklingen dra i den i minst 30 min.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingfiléerna hastigt på båda sidor så de får färg.
Låt dem eftersteka i ugnen i ca 20 min.

Jag serverade dem med klyftpotatis som jag gör genom att klyfta potatis, vända potatisen i lite olja och krydda med grillkrydda och paprikapulver. Stek potatisarna i ugn i ca 45 min. Rör om då och då under tiden.

Tsatziki hade jag också till och recept på det hittar ni här.
En god fetaostsallad passar väldigt bra till! En kalasgod middag helt enkelt 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

6 svar to “Honung- och timjanglaserad kyckling”

 1. Emma Says:

  Mums! Låter fantastiskt 🙂

 2. MÅ Gott Says:

  Så himla gott!

  jag ska snart iväg och laga mat med mina vänner så jag är lite hungrig också. 🙂

  Trevlig kväll!

 3. Linda - Cupcakefluffan Says:

  Så gott med kyckling

 4. Anna Says:

  Hur gör du dina klyftpotatisar? De ser alltid så goda ut!

  • En Smak Av Karin Says:

   Jag skalar potatis och klyftar den. Har ugnen på 200 grader. Lägger potatisen i en teflon-ugnsform och h’äller över lite olja, tillräckligt så all potatis kan bli ”fuktiga” på alla sidor efter att jag rört om. Sedan häller jag på generöst med grillkrydda och paprikapulver.och rör om. Sedan in i ugnen i ca 40 minuter och rör om en eller max två gånger under tillagningen. Lätt som en plätt! 🙂 Kram Karin

 5. Nadja - nadjaskitchen.se Says:

  Hej Karin,
  Har försökt nå dig via din email. Du har vunnit en chokladkaka från Fazer som jag vill skicka till dig. Kan kika in på din mailkonto och maila mig din adress?

  Hälsningar Nadja
  http://www.nadjaskitchen.se

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: