Räkfylld avocado med sting

Nu var det några dagar sedan mitt senaste blogginlägg. Jag försöker ha som mål att blogga varannan dag, men den här veckan har det inte riktigt gått som jag tänkt mig. Min hyresvärd håller nämligen på att gräva utanför oss för att lägga nytt avlopp, värme och fiber. Fiber blir ju trevligt för då slipper jag hemska Telia som jag tjafsat så mycket med sedan vi flyttade hit.

Nåväl, det är iallafall på grund av strömavbrott som jag inte kunnat kika in här och leverera mumsiga recept. Men nu är jag tillbaka! Fredag som det är ska jag givetvis leverera en smaskig förrätt som ni kan mysa med innan middagen.

Räkfylld avocado med sting
(2 personer)

1 avocado
2 dl skalade räkor
1 msk creme fraiche
1 msk majonnäs
Cayennepeppar
Salt
1 msk finhackad rödlök

Gör såhär:
Dela avocadon på mitten och gröp ur innehållet. Spara skalen.
Mosa avocadon tillsammans med majonnäs och creme fraiche.
Blanda ner de skalade räkorna och smaka av med cayennepeppar och lite salt.
Dela upp röran i de två skalen och strö rödlök som topping.
Servera gärna lite smörstekt bröd till!

Så enkelt och så fantastiskt gott! En sådan förrätt är allt som krävs för att förgylla vilken kväll som helst för mig!

Snacka om att jag fick en smärre chock när jag kom ner på morgonen i förrgår och såg vår tomt se ut såhär:

Tyvärr var det ingen som meddelade att de skulle gräva sig igenom vår trädgård eller att vi skulle få vara utan ström större delen av veckan *morr*. Men nu är det iallafall gjort och de håller på att göra klart så nu hoppas jag strömmen håller i sig 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , ,

5 svar to “Räkfylld avocado med sting”

 1. Emmy Says:

  Oj! Jisses så din trädgård ser ut. Kul att vara utan ström dessutom…
  Men din förrätt ser riktigt fin ut! I like!

 2. MÅ Gott Says:

  Mmm, fredagsgott! Jag håller som bäst på att klura på en förrätt till en middag tillsammans med vänner imorgon. 🙂

  Ha en trevlig helg!

 3. Mårtenssons kök Says:

  Mums, så gott med lite sting på räkorna!
  Men trädgården… inget kul alls, speciellt vid denna tiden då det blir så kladdigt i jorden av allt blött:(

  Hoppas helgen blir bra i alla fall:)

 4. deckre Says:

  Gott det verkar

 5. Anneli- Stök i kök Says:

  Den förrätten ska absolut läggas på minnet!:)

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: