Sydafrikansk gryta och Halv 8 hos mig

Satt och kikade på ”Halv åtta hos mig” igår kväll, precis som jag alltid gör när det programmet sänds. Döm min förvåning när jag uppptäcker att förrätten som lagades var en exakt kopia av mitt recept på Miniomelett med svamplycka som jag publicerade för två år sedan!
Lite smickrande är det förvisso men det är klart det hade varit kul om jag hade blivit tillfrågad först eftersom jag själv komponerat ihop receptet. Nåväl, den fick iallafall bra betyg av deltagarna så jag får väl ta åt mig lite cred för det 🙂

Lagade en smarrig köttgryta på lövbiff igår. Lite sötsur sådär och riktigt god!

Sydafrikansk köttgryta
(4 personer)

500 g lövbiff, fintsrimlad
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk kinesisk soja
3 tsk curry
1½ tsk ingefära
2 tsk kanel
3 dl blandad äppeljuice
3 msk mango chutney
1 msk flytande honung
2 dl vatten
1 tsk salt
2 paprikor
4 tsk potatismjöl
2 msk vatten

Gör såhär:
Strimla lövbiffen, skala och hacka löken och strimla paprikorna.
Hetta upp olja i en traktörpanna och fräs lövbiffen tillsammans med löken.
Tillsätt alla torra kryddor och späd med äppeljuice, vatten och soya.
Pressa i vitlöken.
Låt grytan sjuda i ca 15 minuter.
Tillsätt mango chutney, honung och paprikan,
Red av grytan med potatismjöl som blandats med vatten.
Servera med ris eller pasta.

Jättegott! Vi hade pasta till men jag tror nästan att ris är att föredra till den här grytan.

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , ,

6 svar to “Sydafrikansk gryta och Halv 8 hos mig”

 1. Fröken Dill Says:

  Låter som en härligt mustig gryta, kalla vinterdagar!

 2. Petra Says:

  Kan inte riktigt förstå att man ska fråga om ”lov” innan man lagar ett av ”dina” recept…. Det framgår ju ingenstans att du själv har kommit på det. Du lagar ju själv andras recept utan att alltid uppge var du hittar dom. Som dagens recept tex. Tycker bara att man inte ska kasta sten i glashus….

  • En Smak Av Karin Says:

   Jag tycker inte man ska be om lov om man tar ett recept från en allmän recept-sida, däremot från en blogg som är med personlig. Om man lånar ett recept som någon personligen kommit på tycker jag att det hör till att artigt nog höra om man kan använda sig av det. Det skulle iallafall jag själv ha gjort, men åsikterna är naturligtvis olika. Jag tycker givetvis att det är roligt att hon valde just mitt recept, så jag blir ju rätt glad ändå på ett sätt! 🙂
   Recept som man hittar inspiration ifrån och sedan gör till sina egna anser jag inte vara ”stulna” recept, så jag håller verkligen inte med dig om dagens inlägg, men jag är tacksam för din åsikt! // Karin

 3. sofie mumsfillibaba Says:

  Låter som en go gryta. Brukar göra en liknande med fläskkött. Gillar nötkött mer. Gott med fruktig smak!

 4. wilgotochwincent Says:

  Låter som en himla mumsig gryta, helt i min smak

 5. Emma Says:

  Receptet kanske har spridit sig vidare, så de har hittat det någon helt annanstans? Det lät himla gott i alla fall, så det ska jag prova någon dag 🙂

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: