Marinad till nötkött och ruccolasmör

Hallå där alla goa läsare! 🙂 Har ni lika underbart väder som vi har här i Linköping? Här har det varit dryga +23 grader idag och vi har försökt vara ute mestadels av dagen. Underbart skönt, även om jag helst sitter under ett parasoll och svalkar mig. Jag blir trött bara av att se all energi som lilla Selma sprutar ut när hon far runt i trädgården! 😀

Eftersom det har varit så fint väder några dagar nu har vi passat på att ta fram grillen vid ett flertal tillfällen. Senast blev det grillad entrecote med en jättegod marinad och ett fantastiskt gott ruccolasmör! Supergott i all sin enkelhet 🙂

Marinad till nötkött

500 g nötkött
2 msk rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
2 msk ketchup
1-2 tsk sambal oelek, beroende på hur stark du vill ha marinaden
2 tsk liquid smoke
1 krm salt

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till marinaden och lått köttet marinera i minst två timmar.

Ruccolasmöret gjorde jag genom att finhacka en näve ruccola, ta ca ½ dl normalsaltat smör. Salta och peppra och blanda smöret med ruccolan. Linda in smöret i plastfolie och vila i frysen tills servering.

Galet gott! Så fram med grillen nu allihop!

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 svar to “Marinad till nötkött och ruccolasmör”

  1. Zandra Says:

    Tycker din klyftpotatis ser så god ut jämnt. Gör du på något speciallt sätt?:)

    • En Smak Av Karin Says:

      Vad kul att du tycker det! Först och främst använder jag alltid en ugnsforn i teflon, utan bakplåtspapper. Är det färskpotatis skrubbar jag den bara och sedan klyftar den, annars skalar jag den först. Sedan på med rikligt med en neutral olja, raps-, solros,-, eller liknande. Kryddningen gör jag av rikligt med paprikapulver och vanlig grillkrydda. Supergott och SÅÅ enkelt! 🙂 Kram Karin

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: