En liten utmaning!

För några dagar sedan fick jag en utmaning av bloggen Matstugan där jag fick 10 frågor ställda till mig som jag skulle svara på. Självklart är jag inte sen att anta utmaningen så här kommer mina svar på frågorna!

1. Hur ser din familj på ditt bloggande?
Andreas tycker att det är roligt att jag har ett sånt brinnande
intresse för både matlagningen och bloggen och hela hans familj är mer eller mindre engagerade i min blogg. Jag har ju bloggat sedan 2007 och under den tiden har min familjesituation förändrats, jag har bland annat fått lilla Selma. Hon tar ju (som alla småbarnsföräldrar vet) lite tid och ibland blir bloggen lidande, men jag kommer fortsätta blogga så länge jag kan och så länge ni gillar min blogg!

2. Vad berör dig mest?
Som småbarnsförälder berör jag väldigt mycket av barn som far illa. Det riktigt hugger i mitt hjärta om jag kommer i kontakt med sådant, på TV eller liknande. Annat som berör mig är min underbara dotters utveckling och att se henne växa upp till en helt egen liten person! Underbart! 🙂

3. Hur viktigt är bloggandet för dig som person på en skala 1-10?
Bloggen har blivit som min lilla bebis som jag vårdar ömt. Den är jätteviktig för mig och jag skulle uppskatta den som en 8:a på skalan från 1-10.

4. Ditt bästa tips för att koppla av?
Jag som är uppvuxen i storstan och bott i Stockholm i åtskilliga år har nu flyttat ut på landet. Här bor jag med egen fruktträdgård, naturen in på knuten, kor och höns som grannar. Att sitta ute en ljummen sommarkväll med ett glad rosévin och bara andas in sommarluften och dofterna som finns här ute är helt fantastiskt. Det är nog då jag njuter mest.

5. Länka till ett av dina absoluta favoritinlägg som du själv lagt upp och varit supernöjd med.
Jag gjorde en chokladbakelse med blodapelsinkräm på nyårsafton 2011 som tog mig nästan en hel dag att göra. Den blev fantastiskt snygg tycker jag själv och smaken är himmelsk!

6. Vilka andra sociala medier använder du förutom bloggandet?
Tidningar och TV är väl det jag använder mest.

7. Vad är det värsta du vet?
Orättvisor i världen. Småsaker är väl spindlar och att rensa i slasken. Gamla matrester kan få mig att spy utan problem, så det får min stackars sambo göra 😛

8. Vilka talanger har du, dvs vad är du riktigt bra på?
Förutom matlagningen är jag en riktig hejjare på att ta hand om okridéer! Jag samlar på dessa fantastiska blommor och det kanske mest är för att jag får dem att blomma om och om och om igen!
Fråga mig inte hur jag gör för det vet jag inte, haha.

9. Om du skulle starta upp något eget, vad skulle det vara?
Min dröm har alltid varit ett litet café med hembakt bröd och bakverk, enklare maträtter och eventuellt catering. Litet och gemytligt där man lär känna sina kunder och kommer nära gästerna. Det vore fantastiskt! Men jag har inte modet…. Än 😉

10. Skulle du kunna ta en time-out från mobil, dator, tv på en vecka?
Absolut! Jag skulle nog sakna det till en början, men jag tror samtidigt att det skulle vara riktigt skönt att tänka på annat!

Sådär! Nu har ni fått veta lite mer om mig! Nu tänkte jag att det är ER tur! Därför vill jag utmana följande bloggar att svara på frågorna nedan i ett inlägg på sin blogg!

Fru Jonssons kök, Nybergs mat, Må Gott, Mårtenssons kök, Remsans Bistro, Två små kök!

Här är frågorna till er:
1. Vem i matvärlden skulle du helst vilja träffa och varför?
2. Vilken maträtt lagar du helst och varför?
3. Finns det något i matväg, t ex någon produkt/maträtt, som du tycker är överskattat?
4. Vad skulle din sista måltid vara?
5. Om du skulle rekommendera en restaurang någonstans i Sverige, vilken skulle det vara?
6. Om du fick vara Gud för en dag och fick ändra en enda sak på jorden, vad skulle det vara?
7. Hur kom det sig att du började blogga?
8. Vilken krydda skulle du inte klara dig utan i köket?
9. Har du någon dold talang och i så fall vilken?
10. Vilken person i din omgivning betyder mest för dig och varför?

Nu får vi se vilka som antar utmaningen! 😀

Kram Karin

Etiketter: , , ,

8 svar to “En liten utmaning!”

 1. Linn Says:

  Jag ska absolut svara så snart jag bara hinner, men nu ska jag fixa inför kvällen, Det ska grillas med goda grannar och ätas Tiramisu a la Fru Jonsson (som inte gillar kaffe). Härligt med lite helg mitt i veckan:)

 2. Lotta i Två Små Kök Says:

  Hej Karin!
  Där fick jag lite att fundera på – jag återkommer!

 3. Emmy Says:

  Så trevligt! Denna utmaning måste jag ta när jag får tillfälle.

 4. Mårtenssons kök Says:

  Hej o Hå, då har vi fått två… frågan är bara vilka frågor vi ska ta oss an, kanske en mix av båda de olika två? Spännande, vi tackar.

  Hoppas du haft en fin nationaldag,
  kram

 5. Linda-matstugan Says:

  Vad roligt att läsa dina svar! Kram!

 6. Linda-matstugan Says:

  Ps. Förresten jag kunde inte se ditt favoritinlägg. Det lät så otroligt gott med chokladbakelsen,men det kom upp ett felmeddelande bara…

 7. Charlotta Says:

  Åh, vad kul att läsa!

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: