Gös á la creme, fast utan gös

Igår kväll lyckades jag med något som jag sällan lyckas med annars. Jag fick nämligen min lagade mat HELT oätbar! Det händer inte speciellt ofta men igår var en sån där dag jag funderade på om jag verkligen skulle ha stått i köket alls.

Till råga på allt var det en maträtt jag lagat en gång innan, nämligen denna Sydafrikanska gryta, som vanligtvis är jättegod! Jag måste ha läst fullkomligt fel på receptet eller varit väldans trött för den blev så stark så inte ens jag (som inte är så kinkig) kunde äta den, tyvärr…

Ikväll blev det andra bullar! En smarrig fiskrätt som jag faktiskt bloggat om förut stod på menyn, och denna gång misslyckades jag inte! 😀 Den är enkel och går att variera med olika sorters fisk, trots att det i orginalreceptet står att det ska vara gös.
Jag hade tillgång till en fin bit hällefilé, så den fick stå till tjänst igår. Smarrigt värre!


Fisk á la creme
(4 portioner)

700 g gösfilé (eller annan vit fisk)
5 msk hackar persilja
5 msk hackad dill
5 msk hackad gräslök
½ dl torr vermouth (eller torrt vitt vin)
4 tsk dragon
1 burk creme fraiche
2 dl grädde
3 msk smör
Salt och vitpeppar

Gör såhär:
Smält smöret i en traktörpanna och fräs örterna nån minut.
Späd med vinet och rör ner creme fraichen och grädde. Dra ned värmen något.
Lägg ner fiskfiléerna i traktörpannan och låt dem sjuda i ca 6-7 minuter (ej koka!)
Smaka av såsen med salt och peppar.
Servera med pressad kokt potatis eller kokt färsk potatis och grönsaker.

Ett supergott recept på fisk! Godast är det med gös, men hällefilé som vi hade hemma funkade finfint, likaså all annan vit fisk. Jättegott och går snabbt att laga! 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: