Coleslaw – godaste receptet!

Inget grillat utan coleslaw, eller hur?! HELT min åsikt! 😀 Tyvärr är inte min kära sambo enig med mig så oftast får jag all coleslaw för mig själv, vilket inte alltid är så dumt 😉

Här kommer, som jag lovade, mitt allra bästa recept på coleslaw. Det lämnar ingenting att önska, inte i min gom iallafall. Suveränt god och krämig precis som den ska vara! 🙂


Coleslaw
(En rejäl sats!)

8 dl finstrimlad vitkål
1 krm svartpeppar
3 medelstora morötter
1 rödlök
4 tsk god senap (Gärna en söt/stark variant)
2 dl crème fraiche eller sojayoughurt
1 dl majonnäs av valfri sort
3 tsk socker
1 tsk salt

Gör såhär:
Skala och riv moroten grovt..
Skala rödlöken, halvera den och skiva den tunt.
Rör ihop crème fraiche, majonnäs och senap.
Smaksätt med socker, salt och peppar.
Blanda vitkål, morot och lök och majonnässås.
Låt stå kallt ca 2 timmar innan serveringen.
Förvara överbliven coleslaw i en burk med tättslutande lock i kylen. Den håller sig i drygt en vecka.

Sååå gott till grillat, hamburgare, pizza, färsbiffar och klyftpotatis, eller bara som den är i en skål! Mums! 😀

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

10 svar to “Coleslaw – godaste receptet!”

 1. Lilla A på landet Says:

  Jag har länge funderat på att leta upp ett recept på just Coleslaw, PERFEKT, nu ska jag prova ditt!

 2. Lindha Johansson Says:

  Jag vill gilla coleslaw och har testat flera recept nu när det finns fin, grön sommarkål. Men det smakar INGENTING: kålen är bara frän, allt är smaklöst (trots morötter, röd paprika, lök, och ev. lite vitlök) och sedan blir det vattnigt. Använder gräddfil el turkisk yoghurt och så lite majonnäs som möjligt.

  Jag kryddar massor med olika örter, färsk citronjuice, salt och peppar, men brukar undvika majonnäs eftersom jag inte gillar smaken (smakar bara härsket), så det är kanske därför det blir vattnigt?

  Men hur fasiken gör jag med kålen (som alltid är rå)? Jag gillar vitkålssallad (pizzasallad) så coleslaw borde vara ännu godare… 😦 Kanske ska jag ge upp och inse att jag har ett väldigt annorlunda smaksinne jämfört med alla andra? 🙂

  Tack iallafall för många fina recept, jag tittar ofta in på din blogg även om jag är dålig på att kommentera…

  • En Smak Av Karin Says:

   Det är ju tråkigt när coleslawn inte riktigt blir som man tänkt sig! Några huvudpelare för coleslaw tycker jag är att man inte ska ta för lite lök. Tycker man löken blir för stark i smaken kan man lägga den en stund i iskallt vatten och sedan låta den rinna av innan man blandar den med kålen. En annan sak är att inte ha för lite morötter, samt ha i lite socker. Socker förhöjer smakerna och sötman i morötterna bidrar till detta. Viktigt är också att inte ha för mycket ”klet”, dvs majonnäs, creme fraiche osv om man inte vill ha en coleslaw som blir lös efter att ha fått stå nån dag. Gör den då hellre lite torrare. Grönsakerna vattnar ur sig en aning och bidrar till att coleslawn blir saftig.
   Ett alternativ man har när det gäller vitkålen är att skölja den i hett vatten innan man blandar ner den i salladen. Det heta vattnet gör att kålen ”sloknar” och blir mjukare i konsistensen.
   Men sedan måste man ju inse, det finns de som faktiskt inte gillar coleslaw! Se bara på min kära sambo 😉

   Kram Karin

   • snorpajorpa Says:

    Jag slakar alltid vitkålen i hett vatten en god stund, dessutom bankar jag på den sedan jag hällt av vattnet. Den fräna smaken försvinner och de gasbildande ämnena i vitkålen försvinner. Dessutom tas smakerna i kryddorna upp bättre om man bankar kålen lite. 🙂

 3. sabina mammastårtor Says:

  de måste jag prova! tack!

 4. Anders Says:

  Den här ser ut som jag gillar. Ska testa imorgon….

 5. Anders S. Says:

  Super recept!Gjorde just en stor sats som jag lade i kylskåpet så smakerna får sätta sig. Jag använde en kombination av en ganska söt senap och lite dijon. Och för att hetta till det lite tillsatte jag lite sriracha. Hoppas gästerna blir nöjda ikväll, smaken verkar lovande iallafall =) Tack för receptet!

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: