Ni passar väl på precis just NU?!

Jag är ju helt galen i skaldjur och högst upp på min lista står färsk krabba. Ni har väl inte missat att alla månader som slutar på bokstaven R serverar de absolut bästa skaldjuren, så det är då det gäller att passa på att mumsa! Det finns bra färsk krabba att köpa både hel, vakuumförpackad eller färsk över disk. Köper man över disk kan man även be att få krabban delad.

Här hemma har vi haft en riktig sjukstuga i helgen. Lagom till helgen efter två veckors inskolning blir Selma förkyld och smittar dessutom av sig på Andreas. Helgen har därför varit lugn och det har stått enkel mat på schemat.

Eftersom krabba inte kräver någon tillagning passade det utmärkt att äta det i helgen. Även Selma älskar krabba och äter med god aptit. Andreas däremot tycker det smakar för mycket hav så han äter hellre något annat.Jag föredrar krabban helt naturell utan såser, gratinering eller liknande, men det där är verkligen en smaksak! Jag delar helt enkelt krabban på mitten, tar bort stora och små klor och lossar skölden. Sedan är det bara att äta allt som är mjukt på krabban utom gälarna. Enkelt va? 😉

Nu ska jag fortsätta ta hand om mina sjuklingar här hemma och sedan kanske det blir ännu en krabba till middag 😛

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

2 svar to “Ni passar väl på precis just NU?!”

  1. Mårtenssons kök Says:

    Så härligt med alla fina skaldjur, vi gillar alla sorter – båda två.

  2. Kim Says:

    Är också helt såld på skaldjur! Och krabba – förträffligt! Ät allt som smakar gott – så brukar min pappa säga om krabba. 🙂

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: