Kyckling á la Ramel

Här hemma har vi haft barnfritt mellan fredag och lördag. Selma har varit hos farmor och farfar och roat sig kungligt. Eftersom Selma är inne i en riktigt trotsig fas just nu så har det varit ganska skönt med lite egen tid 😛

Dock har helgen inte rullat på helt smidigt. Lite dispyter med våra grannar har visat sidor hos vuxna människor som man snarare förväntar sig av ett barn i Selmas ålder. Pinsamt, men sant. Nåväl, energisugare finns ju lite här och var och ju snabbare man hittar dem desto snabbare kan man bli av med dem, så inget ont som inte har något gott med sig eller hur?! 😀

Mat har det såklart blivit i helgen också! Jag provade att göra en riktigt god Bookmakertoast (som inte blev som originalet men ruggigt god ändå!) men det receptet kommer senare. Idag tänkte jag bjuda er på ett riktigt gott kycklingrecept nämligen! Det är ett recept som hängt med mig sedan jag bodde hemma fortfarande. En riktig favorit alltså! 🙂

Kyckling a la ramel
Kyckling á la Ramel

(4 pers)

4 kycklingfiléer
4 vitlöks klyftor
½ dl parmesan
5 dl grädde
2 hönsbuljongtärningar
Salt & peppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Salta och peppra på kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsform.
Smula över buljongtärningarna och strö över parmesanosten.
Häll över grädden och pressa i vitlöksklyftorna.
Stek kycklingen i ugnen i 15-20 minuter
Ös kycklingen med såsen då och då under tillagningen.
Servera tillsammans med kokt ris.

Kyckling a la ramel2
Det må hända att den här rätten inte är den vackraste man skådat, en smakerna gör en aldrig besviken! Älskar man dessutom vitlök som jag, då är det en given succé! 🙂 Dessutom går den utmärkt att göra till många! 🙂

Ni har väl inte glömt att tävla om chips från Estrella? 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

3 svar to “Kyckling á la Ramel”

 1. Nazima Says:

  Låter ju lovande med kyckling OCH vitlök, två favoritingredienser, måste nog provlaga detta snart!

  Kram

 2. madde Says:

  Hej. Jag gjorde det här idag, men såsen skar sig nå grönjävligt… Det såg och luktade så gott, men när det var klart ville varken jag eller min karl äta det eftersom det skurit sig… Vad kan jag gjort för fel? Älskar dina recept massor. Allt blir galet gott annars. Tack för en underbar blogg. 🙂

  • En Smak Av Karin Says:

   Hej Madde! Även jag har varit med om att såsen skurit sig ibland när jag gjort denna rätt. Jag har olika teorier kring det. Om man har skinn kvar på kycklingen kan detta släppa mycket fett och separeras från såsen. Använder man magrare mejeriprodukter kan det också hjända. Prova att göra såsen separat och koka upp den i en kastrull. Häll den sedan över kycklingen och gratinera med lite parmesan. Det borde funka! Kram!

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: