Fläskfilé i traktörpanna

Jag hade ju tänkt blogga redan igår men det har varit fullt upp senaste tiden så jag har legat lite efter. Som jag skrivit så är vi på väg att flytta och idag ska vi åka och kika på vårt första lägenhetserbjudande. Spännande! Håll tummarna för att den är fin nu och att vi får den 😀

Inläggen här på bloggen kommer att förändras litegrann framöver. Recepten kommer bli lite nyttigare och det kommer komma lite fler tips på hälsosam vardagsmat. Jag har nämligen börjat gå i en KBT-grupp med kosten i fokus med målsättningen att få större insikt i mitt ätbeteende och förhoppningsvis tappa lite i vikt. Jag har inte satt upp något mål för viktnedgången utan ser den mer som en bonus av att jag lär mig äta mer hälsosamt. Jag kommer helt enkelt äta lite mindre, magrare produkter men fortfarande väldigt god mat! 🙂 Ni hänger väl med och peppar mig nu va? 😀

Jag tänkte bjuda er på ett supergott recept till helgen! Det här är faktiskt en 70-tals klassiker som min pappa ofta lagade när jag bodde hemma. Det är mör fläskfilé som ligger i en krämig portvinssås med champinjoner. Underbart gott! 😀
Traktörpanna3
Fläskfilé i traktörpanna
(4 personer)

1 hel fläskfilé
1 dl mjöl
3 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk smör
ca 25 färska champinjoner
3 dl portvin
1 burk creme fraiche
3 dl grädde
1 msk soya

Gör såhär:
Putsa fläskfilén och skär den i skivor.
Blanda mjöl, paprikapulver, salt och svartpeppar på en tallrik.
Vänd köttskivorna i mjölblandningen och stek dem sedan i smöret i en traktörpanna.
Lägg köttet åt sidan på en tallrik medan du börjar med såsen.
Skiva champinjonerna och stek dem i smör i pannan där du nyss stekt köttet.
Salta och peppra, samt häll på portvinet och låt det koka ihop i några minuter.
Rör ner creme fraiche och matlagningsgrädde.
Smaka av med soyan, salt och peppar.
Servera med buljongkokt ris och grönsaker.

TraktörpannaChampinjonerna fräses ordentligt i lite smör.

Traktörpanna1Champinjonerna kokar i portvinet så de får riktigt god smak.

Traktörpanna2Klart att servera, direkt i från pannan! 🙂

Sååååå gott! Här funkar det också kanon att byta ut alla mejeriprodukter mot magrare varianter om så önskas. Perfekt fredagsmat för hela familjen! 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 svar to “Fläskfilé i traktörpanna”

 1. madde Says:

  bra där karin! jag har följt din blogg länge och tycker recepten är underbara 🙂 men inte så ofta jag gör dem till vardags då de är alldeles för kaloririka för mig. vispgrädde och creme faische i samma sås… men håller absolut med att mat ska vara gog! men de kan man väl göra nyttigare??! lycka till !!!!

  • En Smak Av Karin Says:

   Kul att du ser fram emot lite hälsosamma rätter på bloggen! 🙂 I de flesta av mina recept står det t ex vispgrädde, men i nästan alla recept kan den bytas ut mot magra varianter! Likaså creme fraice går finfint att byta ut mot t ex minifraiche. Jag hoppas jag kan fortsätta att inspirera även framöver! Kram Karin

 2. Sandra Says:

  Hej! Jag har läst din blogg ett tag och tycker att den är väldigt inspirerande! Det är skönt att se att man faktiskt kan få till god vardagsmat och att det inte behöver ta så lång tid 🙂 Ser också fram emot lite nyttigare recept eftersom jag själv försöker att gå ned i vikt. Igår gjorde jag din sjömansgryta (med nån liten ändring) och den var supergod! Lycka till med ditt hälsosammare liv!

 3. Sara Says:

  Vad roligt med lite nyttiga recept! Tycker du lagar så god mat, men gillar man inte vad som skrivs så kan man alltid själv ha fantasi nog att byta ut det ena mot det andra 😜. Jag försöker hålla igen lite men är ensam med en tonåring och en ettåring hela veckorna, så ibland blir det lite för många genvägar för att det ska gå fort och för att orken ska räcka. Men så som lillen kör slut på mej så tror jag nästan att det går på ett ut. Mitt mål är iaf att slippa gömma mej i vassen 👯

  • En Smak Av Karin Says:

   Hej Sara! Vad härligt, då kan vi köra det här nyttiga racet tillsammans! Jag kommer delge er läsare de kunskaper på bloggen som jag får lära mig på lektionerna, så jag hoppas att du uppskattar det! Önskar dig ett stort lycka till med vikten, vi får peppa varann! Kram Karin

 4. Matrepubliken Says:

  Oj, vad kul! HEJA DIG!

 5. Lindha Says:

  Jag tycker dina recept har varit jättebra, hur svårt är det att tänka lite själv och bara byta ut mot fettsnålare alternativ om man nu tycker att det blir för mycket?!

  Själv så köper jag t ex aldrig matlagningsgrädde längre, det smakar illa, innehåller onödiga saker och är dyrare än vispgrädde. När jag vill ha mindre fett så späder jag med vatten el mjölk, inga problem!

  Lycka till med din KBT-grupp och att du mår bättre snart. Ibland är det svårt att lyckas trots att man har insikt, för mig iallafall 🙂

  • En Smak Av Karin Says:

   Tack för din kommentar Lindha! Liksom du kör jag vispgrädde ibland och magrare varianter ibland. Jag har redan sett resultat på vågen av viktgruppen, så det är kul. Det svåra är att ändra sitt ätbeteende. Man stoppar otroligt mycket onödigt i munnen av slentrian! Jag ska skriva lite mer om det i ett blogginlägg så ni får veta lite mer 🙂 Stor kram till dig!

 6. Pernilla Says:

  Vad spännande med kbt:n! Ska bli kul att läsa om och även få lite tips på nyttigare mat. Man inbillar ju sig ofta att nyttig mat inte är lika god, men ibland när vi äter god mat och tänker till så har den varit ganska nyttig 🙂

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: