En bloggares ups and downs!

Ibland får jag frågan av vänner och bekanta – och även läsare – varför jag fortsätter att blogga år efter år. Vad är det som driver och motiverar mig?
För det mesta svarar jag att det är tack vare alla trevliga läsare som ger mig feedback, peppar, stöttar, ger beröm och konstruktiv kritik. Jag får hyllningar och lovord genom bloggen, bara genom att skriva om någonting som jag älskar, nämligen matlagningen! Till alla er vill jag från botten av mitt hjärta säga ett varmt TACK!

Men, en bloggares vardag innehåller inte bara hyllningar och beröm dagarna i ända. Eftersom bloggen är en så pass stor del av mitt liv, och till viss del väldigt personlig, utvecklas den under årens lopp på samma sätt som jag själv hela tiden utvecklas. Vissa tappar lite trygghet i bloggen när jag introducerar olika förändringar och jag har bland annat fått kritik för min nya livsstil och mitt nya ätbeteende. Tyvärr är vissa kommentarer på tok felriktade och det gör mig lite ledsen att mitt budskap med min förändrade livsstil inte riktigt nått fram.

Den här kommentaren fick jag idag:
”Karin , nu måste du väl ändå ta dig I kragen. Många av dina recept är shockerstinna efterrätter, något jag mår Illa av. Men inte du, för du är sockerberoende. När jag började följa din blogg så var den bra, inte fett skygg etc. men nu……?
Av vad jag har förstått så är du ganska överviktig, jag väger 69 kg och är 164 lång, du förespråkar nu mer än någonsin en kolhydrststinn diet. Fy fan säger jag. Mkt besviken på dig!”
(detta är ett citat, bortsett från ett helt gäng korrigeringar av stavningen…)

Anledningen till att jag lägger upp den här kommentaren offentligt här på bloggen är för att jag är rädd för att fler kanske har missuppfattat mig, och jag vill dessutom att Hanna i det här fallet, ska få svar på tal.

Den här bloggen ÄR INTE och kommer ALDRIG att bli en blogg som styrs efter LCHF! Den kommer heller inte ha inriktning på någon speciell ”diet”. Det finns inget man MÅSTE äta och heller inget man ALDRIG får äta.
Jag äter tre lagade mål mat om dagen och tre mellanmål (frukt). Jag har uteslutit allt småätande och till största delen allt socker.

Ni som följt mig här på bloggen genom åren vet – till motsats från Hanna – att jag INTE är speciellt förtjust i att baka eller äta sötsaker, utan att mitt fokus snarare ligger på mat. Jag har heller aldrig varit sockerberoende.
Att mina maträtter skulle vara extra kolhydratstinna är också en missuppfattning, då jag inte äter mer kolhydrater än normalt. Jag är heller inte ”fettskygg” som Hanna nämner i sin kommentar, men däremot drar jag ner på onödigt fett eftersom fett genererar mycket kalorier. Mitt mål är helt enkelt att förbränna mer kalorier än vad jag äter. Svårare än så är det inte. Vad man sedan vill lägga sitt kaloriintag på är helt upp till var och en.
I de flesta av mina recept finns dessutom möjlighet att göra om receptet till ett LCHF-recept (om man så önskar), göra det mer kalorisnålt eller öka fettmängden. Man kan också byta ut protein efter vad man själv önskar för olika budgetalternativ.

Jag hoppas att ni fått en större insikt i vad jag vill sprida för budskap med min blogg och att ni kan acceptera att den är under konstant förändring – precis som jag! Tack för att ni tog er tid att läsa! 🙂  ♥

Kram Karin

Etiketter: , , , , ,

35 svar to “En bloggares ups and downs!”

 1. Trollmamma Says:

  Äh, sånna där LCHF-fanatiker ska du inte ta åt dig av! Det är en sekt som inte kan förstå att nån inte vill bli frälst av dem. Jag begriper inte vad som får dem, eller andra sekter, att missionera så ihärdigt, kan inte var o en få vara nöjd med det man själv gillar?

  Jag räknar oxo kalorier, men skyr inte kolhydrater eller fett speciellt mycket. Däremot äter jag inte själv av alla kakor jag bakar, jag ger bort dem. Det är, för mig, roligare att baka än att äta kakor. Och med jobbet fullt av kakmonster är det inget problem. 🙂 Jag kollar på energiinnehållet och anpassar portionsstorleken efter det. Lågenergimat kan man ta mer av än högenergimat, så enkelt är det.

  Jag tycker du ska fortsätta. Med såväl ny livsstil som blogg. Kör ditt eget race, det är oftast det som funkar bäst.

  • En Smak Av Karin Says:

   Tack för din kommentar och ditt engagemang Trollmamma! Precis som du äter jag sällan själv av det jag bakar utan ger bort eller fryser in tills vi får gäster! Ha en skön helg! Kram Karin

 2. Primia Says:

  Jag har inte följt din blogg så värst länge, kanske ett halvår ungefär.
  Jag är en sån där som tassar runt i kanterna och inte lämnar så många spår efter mig.
  Tycker att din blogg är en fantastisk inspirationskälla till matlagning. Jag följer inte recepten slaviskt, varken här eller någon annanstans. Jag anpassar dom till hur jag vill äta och det fungerar utmärkt.
  Det är matlagningsidéerna som jag är ute efter och du bjuder mig på det.
  Tack och kram!

  • En Smak Av Karin Says:

   Tack Primia för din kommentar! Jag blir glad att höra att du inspireras av min matlagning. Det är precis det som är det som motiverar mig till att fortsätta blogga. Jag hoppas jag kan fortsätta att inspirera även i framtiden! Kram Karin

 3. Nazima Says:

  Tycker att Trollmammas kommentar sammanfattade mycket av vad jag tycker.
  Jag har ju inte följt dig så länge, men ack vad mycket inspo jag fått redan.
  Tycker det är så befriande med en blogg som INTE är fokuserad
  på LCHF, som var och varannan blogg verkar vara just nu.
  Har läst lite på 56kilo, eftersom jag halkade in där pg.a Matplatsen, men jag kände direkt att den bloggen verkligen INTE va något för mig och just det knasiga att alla LCHF:are använder Steviasocker, som i mina öron låter konstgjort och knasigt.
  Nä, Karin, fortsätt i samma anda som du du gjort så länge som jag hängt här, tack för en trevlig och inspirerande blogg!
  Kram Nazima

  • En Smak Av Karin Says:

   Tack så jättemycket Nazima! Det betyder så mycket för mig att få feedback från mina läsare! Åse på 56kilo har lyckats jättebra och det funkar kanon för henne. Precis som du Nazima upptäckte jag att LCHF inte var för mig så jag är nöjd där jag är nu. Stor kram till dig och familjen!

 4. Anna/Frostrosor Says:

  Hej Karin! Jag hoppas verkligen att du inte tappar gnistan av den kommentaren! Skriv om det som passar för dig, vi läser din blogg, kommenterar och återkommer för att vi gillar dig, dina recept och ditt sätt att skriva!
  De som inte delar samma uppfattning kan ju bara sluta läsa bloggen. Jag förstår inte detta med att man läser bloggar, blir arg och upprörd och sedan kommenterar och skäller ut den som skriver en blogg. Sluta läs då, svårare än så är det inte!
  Vi som gillar Karin och hennes blogg fortsätter att hänga här och trivs bra!
  /Hälsningar Frostrosor, vars receptsamling är fylld med sockerstinna bakverk!

 5. Monita Söderlund Says:

  Jag har följt din blogg ett tag nu och gillar dina recept. Jag lever efter devisen ”ät lagom av allt”, vilket funkar bra för mig. Jag tycker du har en bra blandning av recept och vad gäller förändringar så är dom väl oftast till det bättre. Keep up the good work! 🙂

  • En Smak Av Karin Says:

   Tack snälla Monita! Mitt mål är givetvis att förändra bloggen till det bättre hela tiden, så jag är glad om jag är på rätt väg! Stor kram till dig Monita!

 6. bikkan Says:

  Tycker din blogg är toppen och har gjort en del av recepten 🙂 Skriv vad DU vill på DIN blogg för det är ju faktiskt valfritt att följa den. Ingen kan eller ska tala om för någon annan vad den ska skriva om. Gillar man det inte – starta en egen blogg då och skriv om det du vill. Svårare än så är det faktiskt inte.

 7. Jenny Says:

  Jag har följt din blogg något år eller så och ofta tänkt ”gud vad skönt med en MATblogg utan en massa sött(sånt jag som konditor ändå gör massor av)”

  Visst har jag funderat över varför du på senare tid börjat välja lättare produkter mm vilket jag inte skulle göra – är absolut ingen lch fanatiker men tror på lågkolhydratkost dvs att man väljer sina kolhydrater med omsorg och väljer helfeta produkter MEN vi är alla olika ochdärför har jag inte lagtnågon större vikt i hur du väljer att hanteta din vikt/din mat. Jag väljer hur jag vill ha det och du hur du vill – väldigt enkelt! Nu menar jac inte på något sätt att pracka på dig mitg synsätt utan ville bara påvisa att vi alla är olika.

  Jag finner stor glädje och inspiration i din blogg!

  Keep up the good work!

 8. Sandra Says:

  Är det inte märkligt att det finns människor som sitter och stör sig på andras bloggar och har synpunkter på vad som ska skrivas och hur. Man kan ju välja att inte läsa bloggar som man inte gillar! Hoppas du inte tar åt dig av såna negativa nättroll och att du förstår vilken inspirationskälla du är!

 9. Sara Says:

  Tycker man som Hanna så kan man ju bara låta bli att läsa! Lätt som en plätt! JAG gillar din blogg och att du vågar låta oss följa med på din resa, jag tycker man ska akta sej för att kritisera en sådan sak. Heja dej Karin!!! :)))

 10. En Smak Av Karin Says:

  Tack snälla Josefine! Jag blir så glad när ni läsare ger er till känna och lämnar en liten kommentar! Kram till dig

 11. Anette Says:

  Måste ju bara kommentera nu! Lyssna inte på såna tråkiga kommentarer, din blogg är toppen! Tycker man inte det så förstår jag inte varför man läser den. Dina recept är det inte något fel på helt normala ju 🙂 Jag kikar in nästan varje dag men är dålig på att kommentera, jag får bättra mig.

 12. Cilla Says:

  Kära Karin!
  Har följt din fina blogg ett tag o gillar den verkligen blir inspirerad av de du skriver o dina fina bilder.
  Ta inte åt dig av elaka kommentarer,
  Jag har varken uppfattat dig som sockerberoende el kaloristinn.
  Kram på dig

 13. Hannah Says:

  Jag blir så himla ledsen av att se att människor har mage att sitta och skriva så vidriga kommentarer till andra människor, allt bakom tryggheten av en datorskärm. Vad du äter eller inte har ingen annan något att göra med tycker jag, och det är DIN blogg, ingen annans. Passar det inte folk att läsa det du bloggar om kan dom hålla tyst och klicka vidare kan jag känna. Jag vet själv hur det är att bli kritiserad över vad jag äter. Jag har både testat att räkna kalorier, ätit enligt LCHF och nu att äta vad JAG anser nyttigt. På alla tre sätt så har jag fått en mängd olika kommentarer om varför jag inte borde äta si och så, och till en början var det jättesvårt att ta kommentarer från människor om hur DUM jag var som valde att äta på det viset. Jag är inte överviktig alls, har några små sambokilon, men usch vad dåligt jag mådde av att höra kommentarer som ”Du borde inte äta LCHF/räkna kalorier om du vill gå ner i vikt..” varpå jag brukade fråga ”behöver jag gå ner i vikt tycker du?” VARJE gång fick jag svaret att ”ja, nej, men du äter väl LCHF/kalorisnålt pga att du vill gå ner i vikt?”

  Vad människor inte verkar förstå är att allt inte handlar om att gå ner i vikt, och att allt inte funkar för alla. Vare sig man väljer att äta LCHF, kalorisnålt, enligt viktväktarna eller äta popcorn till frukost så kan INGEN säga att det inte är bra för dig. Lyssna inte på dom, lyssna på din KROPP, ge den vad den behöver och unna dig när du känner att du vill. Och som jag skrev på instagram, man kan välja vad man vill skall vara sitt eget godis ;).

  STOR värmande kram till dig, fortsätt vara den starka fina kvinna du är och strunta i energi-tjuvar!

 14. Therese Says:

  Fy va trist med sådana kommentarer! Har också fått en och annan ful kommentar och fast jag snabbt tar bort den och tänker att jag inte ska ta åt mig så är det ändå sårande. Du har en jättefin och inspirerande blogg med en härlig blandning som jag uppskattar. Hoppas du fortsätter blogga precis som du gjort tidigare och inte låter detta påverka dig.
  Kram<3

 15. milla Says:

  Jag blir alldeles paff att någon ödslar sin energi till att skriva kränkande saker. Du har en jätte fin blogg fortsätt i din stil:)

 16. Mårtenssons Kök Says:

  Men alltså… har folk inget viktigare än att engagera sig i hur andra äter eller på något annat sätt väljer att leva sitt liv? Så tråkigt det måste vara…
  Men vi tycker du hanterade det hela på ett riktigt bra sätt, more power to you!

 17. Anders Says:

  Men shit, hur folk kan bete sig. Det är ju faktiskt helt obegripligt hur man kan kasta ur sig så värdelös kritik. Internet är fullt av bloggar som inte jag gillar men det är ju inget problem, jag ger bara fan i att läsa dem.

  Jaja, var en gås, låt allt rinna av dig. Sjäv har jag varit förskonad från tråkig kritik. Har fått ett par grejer, men det har varit befogat då jag skrivit rätt så otrevligt och raljerande bara för att jag tyckte att det lät roligt. Sen har jag inte varit i svängen lika länge som dig heller så det kanske kommer.

  Det är ju bara att skita i att släppa igenom toket.

  Jag tycker du gör det bra. Fortsätt med det. Kram

 18. Ulrica Says:

  Din blogg är helt okej, och gillar man inte det man läser kan man ju låta bli!! Jag har följt dig länge och tycker du lagar god mat.

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: