Selma 2 år och Banantårta med frosting!

Då har helgen passerat för den här gången och vi har haft fullt upp. Bland annat har vi firat lilla Selma som fyllt två år (herregud vad tiden går fort!). Minns ni vår otroliga lilla historia när jag upptäckte att jag var gravid och bara hade sju veckor till förlossningen (ni kan läsa om det här!). Snacka om omställning! Jag minns det som igår och nu är det ändå hela två år sedan. Vansinne! 😀

En tårta skulle Selma givetvis få när hon fyllde och eftersom vi spridde ut firandet med släkt och vänner under tre tillfällen, och inte skulle vara så många vid varje tillfälle, så valde jag att baka egen tårta  för att det inte skulle bli så himla dyrt.

Jag lyckades knåpa ihop en hygglig tårta som smakade SJUKT gott! Jag smakade bara en tugga eftersom jag valt att äta fruktsallad med vaniljkesella istället, och den blev verkligen vrålgod! Gillar ni banan och choklad så måste ni verkligen prova det här! Receptet hittade jag hos min vän Rose-Marie 🙂

Jag gjorde en lite mindre tårta så jag använde mig av limpformar och halverade receptet. Det blev perfekt! Två ljus i tårtan såklart och eftersom Selma precis lärt sig färgen blå så fick den pryda tårtan i form av lite strössel 🙂

Tårta
Banan- och chokladtårta med frosting!
(8-10 bitar)

6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mjukt smör
2 ½ dl socker
1  3/4 dl farinsocker
2 ägg
3 mogna bananer, mosade
1  3/4 dl filmjölk, yoghurt, creme fraiche eller liknande
3 ½ dl chocolate chips (alt. hackad choklad)

 Frosting:
275 g mjukt smör
500 g philadelphiaost
3 msk vaniljsocker
500 g florsocker
Gör såhär:
Börja med att vispa ihop smör, socker och farinsocker tills det är fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda ner mosade bananer och vispa ihop ordentligt.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och häll sedan ner det i smeten växelvis med filmjölken under vispning.
Rör ner chokladen i smeten.
Häll smeten lika mycket smet i två smorda formar med löstagbar kant.
Grädda i 175 grader i ca 35 minuter (känn med sticka, stickan ska vara torr).
Låt svalna och dela sedan varje tårtbotten i hälften så att du får fyra tårtbottnar.
Vispa ihop smör och färskost till frostingen  tills det är helt ihop blandat.
Blanda sedan i vaniljsocker och florsocker.
Vispa i 3-5 minuter tills frostingen är riktigt fluffig.
Bred på frosting mellan alla tårtbottnar och till slut ett lager runt om hela tårtan.

Tårta2rtan är klar och ljusen på plats och tända. Kalaset kan börja!

Tårta3Sååååå god och saftig blev den!

Sötnos32-åringen i egen hög person när hon var hos fotografen i veckan 🙂

Helt galet god blev tårtan som sagt, om än rätt mastig om jag får tro Andreas som åt en bit. Selma som älskar bananer snaskade glatt i sig sin bit iallafall 🙂 Själv var jag lika nöjd med min fruktsallad (tack Gud för vaniljkesella!!) och om ni är nyfikna så kan jag berätta att mitt ändrade ätbeteende har resulterat i -6,3 kg på vågen hittills. Hejja mig! 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 svar to “Selma 2 år och Banantårta med frosting!”

 1. Trollmamma Says:

  Först o främst GRATTIS SELMA!
  Läste igenom din historia om hur du upptäckte du var gravid pga foglossningen, det var ju helt fantastiskt! Tänk så mycket nojjor du slapp på det viset. Lixom, trettio veckor av nervositet och oro som du bara hoppade över! Jag blir lite avis. Fast surt med fogarna såklart. Det är inte skönt nånstans.
  Tjusiga tårtor, smart att göra avlånga tårtor. Kanske vore nåt att ta efter. Tack för tipset!

 2. Alexandra Bengtsson Says:

  Så fin tårta! Smart att baka i brödformar 🙂

 3. Linda Says:

  Tiden går snabbt när man har roligt! Söt 2-åring! Själv har jag precis varit på dop och är numera faster 2 ggr om. Det räcker, har aldrig velat ha egna barn.
  Men vad kul att vågen redan visar på så stort minus, grattis! Bara strunta i alla negativa kommentarer, dina recept går ju att anpassa på alla sätt och vis om man orkar tänka till lite.

  Du kör på som vanligt jämt då och unnar dig inte något extra gott vid festliga tillfällen? Fast jag väljer nog också hellre fruktsallad än tårta men inte så nyttigt som med kesella, som jag avskyr! 😃

  • En Smak Av Karin Says:

   Jodå Linda, jag unnar mig godsaker ibland minsann! Men eftersom det nyss hade varit påskhelg så tyckte jag att jag hade unnat mig tillräckligt just då 🙂 Kram!

 4. Pernilla Says:

  Grattis till Selma!!! Stora tjejen!!!
  Och grattis till dig och viktnedgången!

 5. Kryddburken Says:

  Fina lilla Selma!
  Att tiden går i rasande fart råder inget tvivel om, så stor hon har blivit! Grattis i efterskott Selma! ❤ Tårtan lät jättegod och speciellt frostingen! 🙂
  Kram kram

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: