God morgon tisdag!

God morgon på er! Jag är precis hemkommen efter att ha skjutsat Andreas till jobbet och Selma till förskolan.

Frukost ska intagas och jag funderar lite på vad. Jag har märkt att både kokt ägg och mjukt bröd är ”dyrt” att äta om man räknar det i protein och kolhydrater, så dessa två brukar jag hoppa över, om det inte är helgfrukost förstås, då kan jag unna mig lite extra 🙂

Knäckemackor och yoghurt är det som oftast åker fram till frukost när jag får välja. Det är ”billig” mat för mig, mättar och är gott! 🙂 Men även det kan ju bli lite tråkigt i längden. Har ni några bra, nyttiga tips på goda frukostar? Jag skulle verkligen behöva vidga mina vyer när det gäller frukost för jag är en såndär som snöar in på en viss sorts macka, äter det i två veckor, och blir sedan urless på det, varpå jag byter pålägg, äter det i två veckor, osv. Hur gör ni andra? Vad äter ni och hur mycket? Det är skoj att få höra! 😀

FrukostDet här är en typisk frukost för mig, knäcke med mjukost (olika varianter) och gurka! Till det blir det vanligtvis en kopp kaffe också såklart 🙂

MackorHär har jag ju faktiskt varierat mig och har rädisor på mackan istället för gurka (den var slut) och det var otippat gott! 😀

Vissa äter jättemycket till frukost har jag märkt. Det handlar nog om vilket behov man har av mat på morgonen. Jag brukar inte vara speciellt sugen på frukost (om man inte bor på hotell förstås!) och det gör att två knäckemackor räcker finfint till mig och håller mig nöjd fram till lunchen! 🙂

Nåja, nu ska jag gå ut och bre mina knäcke till dagens frukost! Än har jag inte ledsnat 😛

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , ,

13 svar to “God morgon tisdag!”

 1. Linda Says:

  För mig är fukosten det största problemet, vet aldrig vad jag ska äta så jag sover hellre över den (vilket är det värsta jag kan göra egentligen).

  Jag har aldrig tyckt om vissa saker, t ex ägg och havregrynsgröt. Vissa saker VILL jag äta, men har stora problem med lukt-och smaksinnet som påverkar mycket när jag äter. Dessutom tröttnar jag extremt snabbt på frukostmat.

  Sedan jag gjorde en VBG för många år sedan är magen helt knasig och jag hade STORA problem med all mat i flera år tills jag tvingades göra en gastric bypass för att över huvud taget få hjälp med magen och smärtorna.
  Men då hade det gått för lång tid och magen blev helt förstörd och jag klarar inte av att äta något alls numera, vet aldrig hur jag ska reagera och det är olika varje gång.

  Även om jag klarar av en del fett och socker så dumpar jag ofta på frukostmat (t ex naturell yoghurt och knäckebröd) och jag är ALLTID illamående, så jag vill inte äta. Ännu ett problem är att jag aldrig har haft normala hunger-och mättnadskänslor och detta förvärrades efter gastric bypassen.

  Så förutom morfinet (pga smärtorna) så är min frukost oftast en banan! Jättekul… 😦

  • En Smak Av Karin Says:

   Men fy vad jobbigt det låter Linda! Det måste vara jättetufft för dig, det förstår jag verkligen! Jag tycker också det är svårt att komma på bra frukostar och som du ser fastnar jag i samma träsk varje dag. Tack för att du delade med dig och en stor kram till dig!

 2. Trollmamma Says:

  Jag hör till dem som kan äta massor till frukost men som tyvärr även har enklast att dra ner på den. Om jag har en fast mängd kalorier att få i mig är det av nån anledning lättare att kapa bort dem på frukosten än kvällsmaten. Kanske för att kvällsmat alltid är mackor o jag ÄLSKAR mackor. Försökte vända på det hela, äta gröt till kväll o mackor till frukost. Blev inget bra, jag blir tjurig när familjen äter bröd o jag sitter med min, visserligen goda men ändå trista, gröt. Så, jag äter för lite energi till frukost o för mycket på kvällen. Dumt. Nåja.
  Min frukost är ofta havregröt. Eller naturell lättyoghurt med lite puffat ris o solrosfrön. Eller dubbel knäckemacka med ost. Knäckemackan är när jag vill lyxa till lite, jag är sååå beroende av mina knäckemackor. Så pass att mor fick skicka det till oss när vi bodde i Dublin. Husman o hushållsost fick resa per post några gånger de åren. =D Alternativet till havregröt är gryn-o-mjölk, dvs gröt som inte kokats. Bara havregryn o mjölk, det är godare än man tror.

  • En Smak Av Karin Says:

   Det låter ju som att du har riktigt nyttiga frukostar på lut Trollmamma! Knäckemackor är ju supergott! 😀

   • Trollmamma Says:

    Jodå, nyttiga, men det är rent korkat att äta mer energi på kvällen än på morron. Det är ju under dagen jag BEHÖVER energi, o gör av med den. Trollmamma är inte så smart som hon ser ut. 😛
    Helgfrukostarna är inte lika nyttiga, då är det ofta nybakat bröd som gäller. Det är ju så kul att baka o familjen blir så glad när de får vakna till nybakt. 😀

   • En Smak Av Karin Says:

    Enligt min dietist spelar det faktiskt ingen roll när under dagen man intar sina huvudmål, så länge man GÖR det! Så ät du på kvällen med gott samvete! Kram

 3. Jensku Says:

  gröt! jättegott också med joghurt på 🙂

 4. Jensku Says:

  och ägg är visst bra frukostmat ju! gärna kokt med kalles kaviar på 🙂

 5. Jensku Says:

  nyttiga smoothies och proteinshakes! eller var brittisk och ät rostat bröd med någon sked vita bönor i tomatsås på 🙂 jag brukar värma liten mängd såna bönar direkt ur burken och krydda med någon trevlig krydda och sen skeda på rostbrödet. smör behövs ej.

 6. Mårtenssons Kök Says:

  Vi kör på helt olika frukostar de dagar vi jobbar, Anki äter alltid rågflingegröt med honung och mjölk, medan Håkan hivar i sej ett antal skivor av danskt rågbröd och kaffe innan han cyklar sin mil till jobbet…
  På helgerna är det dock annorlunda, då blir det oftast nybakade nattjästa bullar, kokta ägg eller cocotter, massa goa pålägg, frukt och grönt, kaffe och nypressad juice. Vi älskar båda att sitta länge vid bordet:)

  Säkert är det ett problem när man inte är någon frukostmänniska, kan förstå att det blir kämpigt då.

 7. Charlotta Says:

  Jag är en riktig frukostperiodare – just nu är det smoothie med avokado, hallon, proteinpulver och lite mjölk som gäller. Till det knäckemacka med ost (ALLTID knäckemacka, jag är beroende…) Ibland blir det fiberhavregrynsgröt, ibland youghurt (ALLTID naturell, avskyr de sockrade smaksatta alternativen) med linfrö. Och en kopp te, såklart! Och en tesked linfröolja, det är min mamma som tycker jag ska äta det eftersom jag inte äter fisk :=) Kram C

 8. Sara på Vardag.nu Says:

  Jag försöker öka mitt proteinintag, eftersom jag märkt att jag mår bättre då och småäter mindre under eftermiddagen och kvällen. Startar jag dagen med frukost med mycket protein kan jag äta ”som vanligt” vid lunch och middag i alla fall. Så jag ser frukosten som ett tillfälle att äta det jag älskar mest – plock! Ett par skivor skinka, lite keso blandat med turkisk yoghurt, något ägg… Inte allt samtidigt dock 😉 Väldigt roligt att läsa om vad ni går igenom, fortsätt gärna med det! 🙂

  • En Smak Av Karin Says:

   Åhhh! Jag önskar som jag var som du Sara! Jag ÄLSKAR plockmat med olika skinkor och dylikt! Men alla är vi olika när det gäller vad kroppen behöver på morgonen. Tack för fin peppning Sara! Kram!

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: