Godaste pannkakorna!

Igår var vi och skrev kontrakt på nya lägenheten. Det känns riktigt skönt att allting är klart! Inflyttning blir den 1 augusti och jag tror att det kommer bli toppen! Vi flyttar från landet till ett lite mer bebott område där det finns asfalt, gott vatten i kranen, trevliga grannar och lekkamrater till Selma – allt detta har vi saknat där vi bor nu.

Gillar ni pannkakor? Jag tycker det är jättegott, men tyvärr är det ganska dyrt i kaloriväg så när jag gjorde pannkakor till Selma här om dagen fick det räcka med en pannkaka till mig. Riktigt gott är det! Grädde och sylt ska man såklart ha till, och pannkakorna ska vara sådär riktigt smörstekta och frasiga (här ska man inte snåla på smöret vid stekning!)

Här kommer mitt absolut bästa recept på pannkakor! 🙂

Pannkakor2
Godaste pannkakorna
(ca 10-12 stycken)

2 st ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemöl
salt
20 g smör

Gör såhär:
Smält smöret  i en kastrull.
Blanda mjöl och salt i en skål.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
Häll sedan resten av mjölken samt det smälta smöret.
Vispa sist i äggen.
Stek tunna pannkakor i smör i en varm stekpanna, någon minut på varje sida.
Servera med vispad grädde och en god sylt.

PannkakorHärligt frasiga pannkakor som steks i smör!

Pannkakor1
Det här receptet är det absolut bästa av de jag testat. Det kan tyckas att det inte skiljer sig så mycket från olika recept, men jag tycker ändå det är en viss skillnad faktiskt. Testa själva! 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 svar to “Godaste pannkakorna!”

 1. Linda Says:

  Visst känns det underbart att få drickbart kranvatten!

  När jag flyttade till Oskarshamn 2001 fick jag en stor chock: vattnet smakade vidrigt: mögligt, unket, dy osv.
  Sedan dess har kommunen ansträngt sig mer på att rena vattnet, men problemet är att vattentäkten är för dålig: en liten ”göl” där vattnet blir dåligt under en varm sommar.

  Så jag har druckit i stort sett bara flaskvatten sedan 2001, jag har ett enormt känsligt lukt-och smaksinne. Jag är SÅ trött på att få en massa skit för att jag köper mineralvatten, det FINNS INTE alltid drickbart kranvatten överallt i Sverige, tänk om folk kunde inse det.

  Speciellt om man bor i en hyresrätt och har kommunalt vatten så tar alla för givet att man är efterbliven om man köper flaskvatten (helst vill jag ha okolsyrat mineralvatten).

  Så lycka till med det nya boendet och hoppas att ni kommer att trivas!

 2. Trollmamma Says:

  Hmm, jag tycker det är i minsta laget med ägg, jag föredrar när pannkisarna innehåller mer ägg. 5 dl mjöl, 10 dl mjölk o 6 ägg är min standard. O så lite salt o en nypa socker. Eller honung. Allra bäst blir de om man vispar ihop smeten några timmar i förväg. Ju längre den får stå o dra desto bättre, men minst en halvtimma.
  Jag ska göra pannkisar till trollen ikväll, de ska ha med det som matsäck på utflykt imorrn. Gjorde smeten i morses.

  /Trollmamma

  • En Smak Av Karin Says:

   Alla är vi olika (och tur är väl det!) Trollmamma! 🙂 Jag vill INTE ha mycket ägg i mina pannkakor då jag tycker det smakar för mycket ägg om dem då. Ha en fortsatt skön vecka!

 3. Hanna Says:

  Usch, jag känner igen det där med vattnet. Vi bor just nu i lägenhet och varje morgon så luktar och smakar vattnet pyton, riktigt unken och ruskig lukt, så man får spola i några minuter innan det går att dricka. Skönt för er att få flytta och få tillgång till bättre vatten och trevligt sällskap! Vi flyttar även vi snart, från lägenhet till radhus, vilket skall bli himla skönt. Bara att kunna gå ut i trädgården och pyssla gör ju en hel del :).

  Om du vill testa lite nyttigare pannkakor så har jag precis lagt upp ett recept på bloggen, vet inte exakt hur mycket kalorier osv det är i, men det känns som att de är lite nyttigare i alla fall. Kan tänka mig att det är mindre kolhydrater i alla fall. Det är så olika vad som anses nyttigt nu för tiden. Hoppas du testar, himla goda är dom!

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: