Pulled pork!

Ja, ni har säkert hört talas om det, lagat det, ätit det eller blivit bjudna på det, men det hade inte jag. Därför beslöt jag mig för att testa att göra det själv. Jag talar naturligtvis om pulled pork. Troligen är jag sist i världen med att testa denna delikatess och jag måste erkänna att det var väldans gott!

Jag använde mig av en kryddblandning som ursprungeligen kommer från krönikören och grillmästaren Jonas Cramby. En kryddblandning med rejäl hetta och sötma, som jag blandat med BBQ-sås. Det blev en smakexplosion utan dess like kan jag lova! Ni måste bara testa! 😀

Vi åt vårt kött i pitabröd med grönsaker, lök, BBQ-sås och guacamole.

Pulled pork6
Pulled pork
(6 personer)

1,2 kg benfri fläskarre i bit
2 gula lökar
0,25 dl paprikapulver
0,25 dl salt
½ msk senapspulver
1 msk mald spiskummin
½ msk mald svartpeppar
1½ msk vitlökspulver
½ msk cayennepeppar
2 msk strösocker
2 dl BBQ-sås

Gör såhär:
Sätt  ugnen på 125 grader.
Skala löken och skär den i klyftor.
Blanda ihop alla kryddor och blanda dem med BBQ-såsen.
Gnid in flässkkarrén med såsen och lägg den i en gryta med lock, som tål ugn.
Strö löken runt om köttet och lägg på locket.
Låt köttet bli mört i ugnen i ca 6-7 timmar.
Titta till köttet då och då så att det inte kokar torrt. Häll isåfall på nån deciliter vatten.
När köttet är klart är det så mört att det trillar isär när du drar lite i det med en gaffel.
Riv ner hela köttet i strimlor och blanda med såsen som blivit i botten på grytan.
Servera t ex med pitabröd, grönsaker, lök, guacamole, vitlökssås, etc.

Pulled porkSåsen klar! Nu är det dags att gnida in köttet.

Pulled pork2Här har köttet stått i ugnen i 7 timmar och är färdigt.

Pulled pork3Redo att förtäras!

Pulled pork5Goda tillbehör är viktigt!

Pulled pork4Såååå mört och fantastiskt smakrikt!

Fantastiskt gott tyckte hela familjen! Riktigt enkelt att laga också eftersom det sköter sig självt i ugnen hela dagen. Perfekt! 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

5 svar to “Pulled pork!”

 1. Sara på Vardag.nu Says:

  Pulled pork, det blir minsann aaaaldrig tråkigt! Mums! Med guacamole och massa sallad till… Bättre blir det inte!

 2. Matrepubliken Says:

  Min man är überförtjust i PP, kan jag lova! Verkar vara stort i matbloggsvärlden nu, kul! Hoppas ni får en fin midsommar!

 3. Cari Says:

  Nu har jag hittat hit till din matblogg – lägger den genast i min lista över matbloggar. Tack.
  En fråga om Pulled pork: du tycker inte att den blev för söt? Vi har lagat det ett par gången med bland annat köpt BBQ-sås samt andra kryddor och vi tycker att såsen är för söt. Vad tycker du? Har du något tips hur vi ska göra. Ska vi ha på mer heta kryddor för att kompensera sötman i såsen?

  • En Smak Av Karin Says:

   Hej Cari! Vad kul att du gillar min blogg! Angående pulled pork så har jag faktiskt testat en gång tidigare och då tyckte jag det blev på tok för sött, så det ville jag inte lägga på bloggen. Mitt nya recept har en helt annan kryddning och enligt mig en bra balans mellan hetta och sötma. Prova! Dra ev. ner lite på sockret i kryddblandningen om du tycker det räcker med sötman i bbq-såsen. Smaka dig fram helt enkelt! Lycka till! Kram Karin

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: