Köttgryta med senap och dragon

Jag har inte försvunnit från jordens yta, jag lovar! Jag har bara haft lite mycket med nya jobbet och allt. Dessutom åkte hela familjen på magsjuka i slutet av veckan så vi har haft minst sagt låg profil de senaste dagarna. Nu mår vi dock bättre och på måndag är jag tillbaka på jobbet på 75% istället för 50%. Det är superkul att ha börjat jobba igen och jag trivs jättebra på nya stället 🙂

Eftersom jag äter lite annorlunda det senaste halvåret väljer jag att ta med mig matlådor till jobbet. Det funkar faktiskt jättebra! Ni som undrar hur det går med vikten kan jag glatt berätta att jag har tappat knappt 30 kg nu, sedan i februari. Rikrigt bra resultat och jag mår toppen!
Här tänkte jag dela med mig av min senaste ”matlåda”, nämligen en supergod köttgryta med senap och dragon. Riktigt goda smaker!

Köttgryta

Köttgryta med senap och dragon
(4 portioner)

1 fläskfilé
200 g färska champinjoner
Smör till stekning
3 dl grädde
2 dl mjölk
½-1 msk dijonsenap
½-1 msk torkad dragon
1 köttbuljongtärning
Salt & svartpeppar

Gör såhär:
Putsa köttet och strimla det.
Skär champinjonerna i skivor eller klyftor.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek kött och champinjoner tills det fått fin färg.
Salta och peppra.
Lägg över i en gryta.
Häll på mjölk, grädde, dragon och senap.
Smula i buljongtärningen och låt grytan koka i ca 10-15 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Köttgryta1
Köttgryta2
Superenkel att göra och väldigt god, med lite annorlunda smaker. Funkar kanon både som helgmat och vardagsmat och fläskfilén går att byta ut mot både fläskytterfilé och kyckling (byt då ut köttbuljongtärningen mot en hönsbuljongtärningen).

Ha nu en riktigt skön fredag!

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

13 svar to “Köttgryta med senap och dragon”

 1. Mira Says:

  Har nyligen hittat hit till din blogg och måste bara säga att du gör mat precis i min smak 🙂 Sen är jag verkligen _grymt_ imponerad över din viktnedgång, du är en sann förebild.
  Trevlig helg 🙂

  • En Smak Av Karin Says:

   Hej Mira! Så fantastiskt glad jag blir av dina fina ord! Jättekul att du har hittat hit till bloggen. Jag hoppas kunna fortsätta inspirera till god matlagnin! Kram och trevlig helg till dig! 💕

 2. Ljuvligmat.blogg.se Says:

  Vilken fin blogg du har och smarriga recept. 🙂

  Verkar supergott. Ha en skön helg.

  • En Smak Av Karin Says:

   Tack för fina ord! Du har också en jättetrevlig blogg och vackra bilder! Är du sigen på ett länkbyte så länkar jag gärna till din blogg! 🙂 Ha en fortsatt skön helg! Kram!

 3. Elaine Says:

  Hej
  Har precis börjat följa dug på både blogg och instagram vill bara säga två saker 1 önska att jag hade dig som kock hemma 🙂 2 tycker du e grymt duktig som gått ner så mycket i vikt .
  Har du gått ner allt på det sättet du förklarar på din blogg ?? ( den där du beskriver att man får äta tror det var 200 gr protein och det var ett visst antal mejerie och visst mängd kolhydrater ?? ) grymt bra jobbar tycker jag 🙂

  • En Smak Av Karin Says:

   Hej Elaine! Tack för dina jättefina ord! Jag blir så glad när jag får fina kommentarer från mina läsare, det betyder jättemycket! 🙂 Som svar på din fråga så ja, jag har gått ner alla mina kilon tack vare metoden jag skriver om på bloggen. Jag har prövat åtskilliga dieter innan och denna är den första som verkligen fungerar och som jag känner kommer fungera hela vägen fram. Jag berättar gärna mer om du är nyfiken! Tack igen för ditt beröm! Kram Karin

   • Elaine Says:

    Ja jag e jättenyfiken på det du äter efter nu , jag har själv provat lite olika dieter och har väl gått så där kan man säga 🙂 men när jag läste om det du gjorde så verkar det vara ett vettigt sätt att gå ner i vikt på kram

 4. Sara på Vardag.nu Says:

  Fan vad GRYM du är! Vilken grej, 30 kilo. Galet bra jobbat! Härligt också att höra att det går framåt med jobbandet 🙂

 5. sofie mumsfillibaba Says:

  Helt på din linje. Mat som funkar både till vardag och fest. Festlig vardag och lagom fest.
  30 kg!!! Galet bra jobbat!

  • En Smak Av Karin Says:

   Tack fina Sofie! Det känns toppen! Jag har ju börjat jobba igen nu och varit slut på kvällarna så bloggen har ekat tom på sistone, men jag satsar på comeback snarast. Kram till dig! 💕

 6. receptgalleriet Says:

  Riktigt god och bra vardagsmat helt i min stil! Måste följa :-)!

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: