Spröda chokladkakor med jordnötter!

Åhhh vilket väder! 😀 Idag ska det bli 27 grader varmt och jag ska strax bege mig till jobbet. På sommaren är jag verkligen glad för att vara förskollärare eftersom man får vara ute i solen hela dagarna! Lovely! 😀

Jag tänkte dela med mig av ett recept på jättegoda, spröda chokladkakor som jag improviserade ihop för ett tag sedan. Jag hade jordnötter i degen men dem kan man byta ut mot sina favoritnötter om så önskas 🙂

20140523-091737-33457089.jpg

Spröda chokladkakor med jordnötter
(1 form 20×30 cm)

200 g mörk choklad
150 g osaltade jordnötter
6 dl vetemjöl
2 msk kakao
300 g rumstempererat smör
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka jordnötter och choklad grovt.
Blanda nötter och chokladen med resten av ingredienserna och tryck ut degen som ett jämnt lager på ett bakplåtspapper i en ugnsform (20×30 cm).
Grädda kakan i 20-25 minuter.
Skär kakan i bitar medan den är varm. Låt den sedan svalna helt, gärna i kyl.

Sååå goda och så brutalt enkla att göra! Perfekt till fikat! 🙂

Nu är det jobbdags!

Kram Karin

6 svar to “Spröda chokladkakor med jordnötter!”

 1. Zandra Says:

  Undrar hur det går med din viktnedgång…? Länge sen jag läste nåt om det. Tycker du att det är svårare att hålla kosten nu när du är tillbaka på jobbet?
  P,s, Jag menar absolut INTE(!) något spydigt med min kommentar! Om nu någon skulle få för sig det för att jag frågar detta i ett inlägg med bakverk.

  • En Smak Av Karin Says:

   Hej Zandra! Vad kul att du frågar om just det! Det är absolut svårare att ha koll på kosten nu när jag jobbar. Hungern blir en annan, man är lite stressad och jobbet inkluderar en hel del mat! Men viktnedgången fortsätter och jag har till idag tappat 48,6 kg. Målet är att ha gått ner 50 kg innan semestern (3 veckor kvar). Håll tummarna för mig Zandra och tack för din kommentar! Kram!

   • Zandra Says:

    Hur lång tid har den viktnedgången tagit? Är ju svinbra jobbat!! Får man se någon före/efter bild? Jag skulle behöva tappa 20 kg innan det är ok. Och då menar jag ok i den mån att mitt bmi är bra. För min egen del så skulle jag vilja gå ner 25 kg eller så.
    Hur ser en matdag ut? Tränar du?

   • En Smak Av Karin Says:

    Den är sedan februari 2013. Tyvärr har jag ju ingen före bild som är bra 😩 Och efterbilden är inte mycket att hänga i granen heller haha! En matdag ser ut som så att jag endast äter frukost, lunch och middag och minskar ner på kolhydraterna och fettet helt enkelt. Jag är ASDÅLIG på att träna, helt ärligt! Hade jag gjort det hade det blivit mycket bättre resultat på vågen. Men så länge det rör på sig på vågen är jag nöjd 😊

 2. Therese Says:

  Du är så himla duktig som gått ner så mycket! Skulle själv behöva gå ner ca 30-35 kg för att mitt bmi skulle va ok, men jag har så fruktansvärt dålig karaktär så det går inget bra alls. Men är otroligt imponerad av dig som lyckats! Håller med Zandra om att det vore jättekul om du ville leta fram nån liten bild på dig så man kan få se före och efter. Nån bild kanske det kan finnas? =)

  Undrar också lite hur du äter? Äter du alltså bara de tre målen per dag? Inga mellanmål?

  • En Smak Av Karin Says:

   Hej Therese och tack! Jag får försöka rota i gömmorna och se vad jag kan hitta i bildväg då helt enkelt! 🙂
   Jodå, jag kan äta frukt till mellanmål, eller möjligen knäckebröd, men det är max tre frukter om dagen som gäller 🙂

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: